Tehno
GARMIN PREDSTAVIO KOLEKCIJU MARQ CARBON

Tri nova luksuzna, moderna i funkcionalna sata
Objavljeno 20. listopada, 2023.
Kolekcija MARQ Carbon sastoji se od tri luksuzna moderna funkcionalna sata izrađena od čvrstog bloka materijala Fused Carbon Fiber. Kolekciju čine MARQ Athlete, MARQ Golfer i MARQ Commander, a opremljena je sjajnim zaslonom AMOLED, osjetljivim na dodir, a sadrži zaobljenu safirnu leću.

Kolekcija MARQ Carbon ističe Garminovu strast za izvrsnim dizajnom uvođenjem jedinstveno konstruiranog materijala u industriju: Fused Carbon Fiber - spojena karbonska vlakna. Svaki sat ima kućište od 46 mm i umetak okvira strojno izrađen od 130 slojeva spojenih karbonskih vlakana - što ga čini najlakšom kolekcijom MARQ dosad. Kako bi se izradilo tijelo sata, svaki pojedini sloj karbona zakreće se pod jedinstvenim kutom da bi se povećala čvrstoća početnog bloka. Blok zatim prolazi kombinaciju topline i pritiska kako bi se uskladio s oblikom kućišta sata. Nekoliko sati strojne obrade preciznim dijamantnim alatima za rezanje rezultira izvanrednom površinom s prekrasnim spiralnim dizajnom koji je istovremeno robustan i lagan.

Uz trajanje baterije do 16 dana, svaki novi moderni funkcionalni sat može provesti korisnika kroz njegove najteže avanture. Kada dođe vrijeme za ponovno punjenje sata, to je brzo i jednostavno zahvaljujući intuitivnom magnetnom punjaču, koji bateriju može vratiti na 100 % unutar sat vremena. M.R.