TvObzor
LEGENDARNI JOHN GOODMAN U “IN MAGAZINU”

Morao sam samom sebi spasiti život
Objavljeno 29. rujna, 2023.
Ovog ljeta John Goodman je predsjedao žirijem na Televizijskom festivalu u Monte Carlu, gdje je sjeo s novinarkom “IN magazina” Aleksandrom Keresman” i otvoreno razgovarao o nevjerojatnoj tjelesnoj transformaciji, svojoj kćeri te razmišljanjima o životu i naslijeđu.

Ova glumačka legenda tri se desetljeća se borila s alkoholizmom i viškom kilograma, koji su u jednom trenutku dosezali i brojku od 177 kg. Danas, u 72. godini, s više od 90 kilograma manje gotovo je neprepoznatljiv.

- Da, nisam mislio da je to toliko velika stvar. Jednostavno sam morao samom sebi spasiti život. Gubio bih pa dobivao kilograme, loše sam se hranio, jeo sam kao alkoholičar. Hrana je bila droga - otkriva Goodman te dodaje: ‘’Ali odlično je ući u trgovinu muške odjeće i ne morati tražiti neke posebne odjele ili trgovinu s padobranima.’’

John Goodman, koji je odrastao bez oca, postao je sinonim za očinske uloge, posebno zahvaljujući onoj u serijalu “Roseanne”, iako je, navodi, teško igrati glavu obitelji bez ikakvog uzora. ‘’Što god da je pisalo u scenariju, ja nisam imao nikakve životne vodilje u tome. Samo sam se trudio voljeti tu djecu bez obzira na sve, to je nekako bila glavna premisa da im moraš oprostiti sve i voljeti ih’’, govori američki glumac.

Danas, set serije “The Conners”, u kojoj je oživio lik Dana Conner, dijeli s kćeri Molly, asistenticom produkcije. Na poslu im je, tvrdi, odlično, a svi su i zadovoljni kako obavlja svoje zadatke. ‘’Udala se prošle godine za redatelja, išli su zajedno u školu i ne mogu zamisliti bolju osobu koju bih poželio za zeta. Doista je pametan i zabavan, bit će dobar suprug’’, kaže Goodman.

Od toga kako je odustao od posla izbacivača preko prijateljstva s Bruceom Willisom, koji je radio kao konobar u baru koji je često posjećivao, sve do razmišljanja o svojem naslijeđu, poznati se glumac u ekskluzivnom intervjuu dotaknuo svih prošlih i budućih detalja svojeg života. Planira li se umiroviti i čezne li za ičime u životu danas, doznajte u “IN magazinu” u petak, 29. rujna, na Novoj TV. D.M.