Novosti
POPIS IMOVINE U CRNOJ GORI

Pronađena oprema ukradena iz Ćilipa
Objavljeno 27. rujna, 2023.
Crnogorski premijer Dritan Abazović objavio je u utorak da je prilikom popisa imovine crnogorskih aerodroma pronađena i evidentirana oprema za koju se sumnja da je ukradena iz zračne luke Ćilipi.

Abazović je na Facebooku objavio fotografije opreme za koju se vjeruje da je ukradena iz Ćilipa te je napisao da je ona upućena u crnogorsko tužiteljstvo. "Nakon 30 godina, zahvaljujući vodstvu Aerodroma Crne Gore, prilikom popisa imovine ove državne kompanije, pronađena je i evidentirana oprema za koju se sumnja da je ukradena s Aerodroma Ćilipi, tijekom napada na Dubrovnik 1991-1992, najsramnije stranice crnogorske povijesti koju je ispisalo tadašnje vodstvo Crne Gore", napisao je Abazović. On je dodao da, za razliku od prethodnih vlada, ova ne bježi od prošlosti, nego se s njom suočava kako buduće generacije pogreške ne bi ponavljale. "Vodimo transparentnu politiku, ispravljamo brojne nepravde i učimo važne povijesne lekcije. O svemu ovome danas je obaviješteno nadležno tužiteljstvo, a Ministarstvo vanjskih poslova će o istom službenim putem upoznati i kolege iz Hrvatske", poručio je.

Oprema koju su JNA i crnogorski rezervisti ukrali s Ćilipa dijelom je, kako se vjeruje, završila u zračnoj luci Tivat, a većina u zračnim lukama u Beogradu, Nišu i Podgorici. Vrijednost opreme otuđene iz dubrovačke zračne luke, prema tvrdnjama nekadašnje uprave "Ćilipa", iznosi 10 milijuna eura. H
Možda ste propustili...

TRŽIŠTE RADA: VISINA PLAĆA I POTRAGA ZA POSLOM

Povišicu je ove godine dobio svaki peti radnik

MINISTRICA MARIJA VUČKOVIĆ:

Sastanak o ASK-u u Zagrebu - hitni pozivi

REZULTAT PROVEDBE TROGODIŠNJEG EU PROJEKTA

Telefonska linija 116-006 za žrtve nasilja 24 sata dnevno

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana