Sport
IZBOR ZA NAJBOLJE ATLETIČARE EUROPE

Nema Sandre, ali nominirana je Jana
Objavljeno 22. rujna, 2023.
Europska atletska federacija (EAA) objavila je listu kandidata za atletičarku i atletičara godine na kojoj ove godine nema Sandre Perković. U ženskoj konkurenciji nominirane su Nizozemke Femke Bol i Sifan Hassan, Britanka Keely Hodgkinson, Poljakinja Natalia Kaczmarek, Ukrajinka Jaroslava Mahučhik, Finkinja Wilma Murto, Španjolka Maria Perez, Belgijka Nafissatou Thiam te Srpkinja Ivana Vuleta, a u muškoj za nagradu konkuriraju Šveđanin Armand Duplantis, Britanci Matthew Hudson-Smith i Josh Kerr, Norvežani Jakob Ingebrigtsen i Karsten Warholm, Španjolac Alvaro Martin, Poljak Wojciech Nowicki, Šveđanin Daniel Stahl, Talijan Gianmarco Tamberi i Grk Militadis Tentoglou.

Premda je šest puta uzastopce bila europska prvakinja u bacanju diska, Sandra Perković nikad nije dobila nagradu za europsku atletičarku godine, od Hrvatica je to jedino uspjelo Blanki Vlašić, i to dvaput (2007. i 2010.).

Nešto ranije EAA je objavio i kandidate za najbolje mlade atletičare Europe (Rising Star), a među nominiranima je i hrvatska nada Jana Koščak. O pobjednicima u sve četiri kategorije odlučuju glasovi navijača na društvenim mrežama te glasovi nacionalnih federacija, predstavnika medija i stručnog žirija. Za Janu Koščak se do 2. listopada može glasati na Instagramu i Facebooku Europske atletske federacije (European Athletics) kao i na Twitteru.

Svečanost proglašenja dobitnika održat će se u Vilniusu 21. listopada. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SLAŽE SE NOVA IGRAČKA KRIŽALJKA NA OPUS ARENI

Bit će prometno u Osijeku

2

PRIZNANJE HRVATSKOJ GIMNASTICI

Kruna karijere: Boris Čulin sudi na OI u Parizu

3

DINAMOV TRENER UOČI KLJUČNE EUROPSKE UTAKMICE

I u Kazahstanu pričao o Osijeku