Ekonomija
TONI MILUN U OSIJEKU O FINANCIJSKOJ PISMENOSTI

Kad god možemo, izdvojimo iz plaće dio za svoju budućnost
Objavljeno 23. rujna, 2023.

Toni Milun, najpoznatiji hrvatski financijski vloger (i omiljeni profesor matematike), nastavlja svoju misiju financijskog opismenjavanja našeg društva. Nakon prošlogodišnje zagrebačke konferencije, ove se godine odlučio na organizaciju dvodnevnog događaja, i to u četiri najveća hrvatska grada, pod pokroviteljstvom Ministarstva financija. Osijek je Miluna i njegove goste ugostio jučer (petak), a danas je drugi dan programa.I osječka publika ima priliku naučiti kako pametno investirati, kako povećati bogatstvo, kakve su ekonomske prognoze za nadolazeće desetljeće...

Prvi dan osječke konferencije bio je posvećen poslovnim financijama, a desetak istaknutih predavača podijelilo je svoja znanja i iskustva. S uvodnim predavanjem o ključnim principima financijskog zadovoljstva, kroz vlastito iskustvo, pred slušatelje u posve punoj dvorani prvi je izišao upravo Milun.

- Kad god možemo, izdvojimo iz svoje plaće dio za svoju budućnost, jer mirovine će biti jako malene. Kad god možemo, stavimo to sa strane, jer ako čekamo da nam nešto ostane - neće - izjavio je Milun.

Ivančica Bobek održala je predavanje o poslovnom partnerstvu kao izvoru sredstava za poslovanje i rast; Snježana Bahtijari i Jasminka Rojko prenijele su praktične savjete za nužne promjene vezane uz pripremu kompanija za uvođenje i iskorištavanje svih dostupnih benefita održivog razvoja, posebice financiranja projekata, što bez implementacije europske regulative održivog razvoja uskoro neće biti moguće.

U Slavoniji se također govorilo o načinima prikupljanja kapitala za biznis. Jedan od načina su i poslovna partnerstva, a kako urediti međusobne odnose da takav "poslovni brak" bude stabilan, objasnila je Ivančica Bobek. Ivan Bilić objasnio je kako pripremiti trgovačko društvo za prodaju i što sve utječe na cijenu kupnje odnosno prodaje udjela u firmama.

Publika je imala priliku dodatno proširiti saznanja o potrošačkim pravima u odnosima s bankama, kako dobiti povoljniji kredit, o čemu voditi računa kod bilo kakvog oblika zaduživanja ili pak kako povećati kreditnu sposobnost. Ni tom prilikom nije izostala tema rasta cijena i kupnje nekretnina.

Alan Žepec nesebično je podijelio nekoliko savjeta kako pomoći sebi da "iziđemo iz magle" i postanemo svjesni financija u svom životu. Tri su osnovna kriterija za vođenje svjesnog (i uspješnog) financijskog života.

U inspirativnom razgovoru sa Žepecom o tome kako svjesno i uspješno voditi sebe i svoje zaposlenike kroz sve financijske izazove u biznisu, Toni Milun je zaključio prvi dan osječke radionice o financijskoj pismenosti.

Dario Kuštro
Toni Milun

Kad god možemo, izdvojimo iz svoje plaće dio za svoju budućnost, jer mirovine će biti jako malene. Kad god možemo, stavimo to sa strane, jer ako čekamo da nam nešto ostane - neće

DANAŠNJI PROGRAM
Današnji, drugi dan osječke konferencije posvećen je osobnim financijama, a kojih je deset najvažnijih potrošačkih prava i obveza banaka, objasnit će Ana Pisačić. Od ostalih tema vrijedi izdvojiti predavanje o ključnim značajkama europske mirovine, osnovama investiranja te povećanju kreditne sposobnosti i dobivanju najjeftinijeg kredita. Za danas više nema slobodnih mjesta.

Možda ste propustili...

SVAKI PETI ISPITANIK PLANIRA SKIJANJE

Hrvati su 2023. putovali više nego 2019. godine

HRANA POSTAJE VREDNIJA OD ZLATA - KOLIKO JE ISPLATIVO ULAGANJE U KUPNJU PIG NFT-A?

Problemi s pojavom ASK-a drastično će promijeniti hrvatsko svinjogojstvo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UGROŽENA KONKURENTNOST NJEMAČKOG GOSPODARSTVA

Polovina kompanija teško pronalazi radnike

2

TRANSAKCIJA VRIJEDNA 26,5 MILIJUNA EURA

Atlantic Grupa kupila Eurocenter

3

SPRIJEČITI POSLOVANJE U SIVOJ ZONI

Potreban bolji nadzor u djelatnosti deratizacije