Osijek
DVODNEVNI PROGRAM ZA DJECU I MLADE

Ivanka i Mrle stižu na Plavi svemir s “Razdragancima”
Objavljeno 22. rujna, 2023.

Najava kišnog poslijepodneva razlog je premještanja poslijepodnevnog subotnjeg programa manifestacije Plavi svemir u petak, 22. rujna, navečer. Ne zaboravimo, vrhunac dana bit će u 18 sati, zajedničkim nastupom više od 150 osječkih glazbenika i 100 plesača na Trgu pape Ivana Pavla II., koji će izvesti dvije skladbe. Prva je pjesma "Zamisli život u ritmu muzike za ples", a druga je "Plavi svemir", za koju je riječi napisala Daliborka Pavošević iz Udruge obitelji djece s autizmom "DAR". Plesnu će improvizaciju voditi Gordan Marijanović, glumac Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, a zatim slijede glazbene i plesne izvedbe.Od 19 do 20 sati organizira se rock-koncert za djecu bračnog glazbenog para - Mrleta (Let 3) i Ivanke Mazurkijević pod nazivom "Kišni razdraganci". "Horizonti svijeta", plesni program koji će okupiti izvođače i stilove sa svih kontinenata, bit će održan odmah nakon zajedničkog glazbenog nastupa svih osječkih glazbenika i plesača i rock-koncerta, na Trgu ispred konkatedrale. Na istom mjestu, od 20 sati, imat ćemo prigodu uživati u "Flamenco en Vivo", koji će nam predstaviti Nina Čorić, Teo Mandžuka i Mitja Obed. LED Show "Mariposa Experience" izvest će Margot Goleš, Antonija Čelan Karuza prikazat će "Mistični ples daleke Indije", a u ritmu sambe nastupit će Sara Vargović u pratnji RITMOS-a. "Kraj svijeta", na osebujan način, predstavit će osječki Plesni studio Shine.

Također u petak, ali od 16.30, secesijski zdenac postat će mjesto osječkog sporta za sve generacije. Građani će se moći pridružiti treninzima kluba Bad Shadow Muay Thai, Karate kluba Osijek, eLeMent-centara za edukaciju i rekreaciju, Judo kluba Mladost Osijek, Karate kluba Osijek, a trening za "sive stanice" omogućit će Osječki šahovski savez. U blizini će biti i radionica slikanja za umirovljenike, "Marion Plavec: Moj zdenac". Od 17 do 18 sati od zdenca i oko osječkih parkova bit će održana utrka građana "Urban Revolution Run by Run4Fun". U Osnovnoj školi Frana Krste Frankopana od 16.30 do 18 sati održat će se Sajam slobodnog vremena za djecu i roditelje, uz radionice, degustacije i prezentacije. Meritas i Jelena Radan, zajedno s učenicima škole, predstavit će svoju pjesmu "Mundo putuje u Osijek". Po gradu će biti postavljene i zanimljive instalacije koje je izradio Boris Sekulić o temi "Ljudi", a "In Da Sofa: Urbanu vrtnu furku" osigurat će Kreativna agencija Adverta.

Prijepodnevni program predviđen za subotu, 23. rujna, od 9 do 12 sati, u parku Oscara Nemona i parku Zrinjevac, održat će se prema rasporedu, koji je moguće naći na društvenim mrežama. Između ostalog na rasporedu su različite umjetničke radionice, gastronomske, sportske i druge. Sudjelovanje u svim programima je besplatno i nije potrebna prethodna prijava. E.Lukić
O EHHUR PROJEKTU
Grad Osijek, udruga Breza, Građevinski i arhitektonski fakultet Osijek te Fakultet strojarstva i brodogradnje iz Zagreba, zajedno s partnerskim organizacijama iz sedam EU zemalja, provode trogodišnji projekt Eyes Hearts Hands – Urban Revolution, financiran iz Programa za istraživanje i inovacije - Obzor Europa, kojemu je cilj učiniti gradove uključivima, sigurnima, otpornima i održivima. Poseban je naglasak stavljen na siguran pristup zelenim i javnim površinama za žene, djecu, starije osobe te osobe s invaliditetom. Projekt promovira građanski aktivizam u različitim područjima: stvaralaštvu, tradiciji, zanatima, znanosti, obrazovanju, sportu, poduzetništvu, kulturi, umjetnosti, kao i uključivanje djece, mladih te odraslih osoba s posebnim potrebama i invaliditetom. Plavi svemir obilježava EU tjedan mobilnosti i održivoga razvoja, a cijeli projekt EHHUR traje tri godine.

Možda ste propustili...

GLAZBENI DAR OSIJEKU ZA DAN GRADA

200 izviđača stiže na 22. FIPO FEST

ZAVRŠNA KONFERENCIJA ITU PT PROJEKATA

Osijeku odobreno 55 milijuna eura

ČAROBNA ATMOSFERA U TVRĐI

Svečano otvoren Advent u Osijeku 2023.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PETERO JE LAUREATA UZ DAN GRADA

Gordani Kralik nagrada za životno djelo, priznanje Hvidri, vatrogascima Radiju Osijek i Zvonku Borbašu

2

DOZNAJEMO: STIŽE NOVA RASVJETA ZA PJEŠAČKI MOST

Pola mosta i dalje je u mraku

3

U SUBOTU JE PROSINAČKI SAJAM ANTIKVITETA

Unikatno sajmovanje za Dan grada