Regija
JEDNODNEVNO HODOČAŠĆE NA OTOK KRK

Zahvala župljanima za pomoć u službi
Objavljeno 21. rujna, 2023.
NOVA BUKOVICANovi upravitelj Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Novoj Bukovici vlč. Ivan Štivičić organizirao je jednodnevni izlet na otok Krk za svoje župljane koji vrijedno rade na održavanju župne crkve i okoliša te sudjeluju na svetim misama pjevanjem ili čitanjem, jer oni na taj način pomažu djelovanje Župe i uveličavaju misna slavlja.

Prvo su posjetili Punat, gdje je na Šetnici Vitodraga Maračića podignut spomenik tom poginulom hrvatskom branitelju, kod kojega su mu dali počast i kao svome nekadašnjem sumještaninu. U Franjevačkom samostanu Navještenja Marijina na otočiću Košljunu u Puntarskoj dragi slavonski posjetitelji nazočili su misnom slavlju kojim je obilježena 20. godišnjica preminuća sluge Božjega fra Ivana Perana, čija je beatifikacija u tijeku, i procesiji s čudotvornim košljunskim raspelom, čime je obilježena i tristota obljetnica čuda koje se dogodilo na Košljunu, kada je na Cvjetnicu 1723. Isus s toga križa proplakao, a ispod trnove krune počeo mu je izbijati znoj. Euharistijsko slavlje predvodio je generalni delegat, fra Domagoj Runje, a uz nekoliko svećenika franjevaca, u tom je misnom slavlju sudjelovao i vlč. Ivan Štivičić. U gradu Krku novobukovački hodočasnici obišli su krčku katedralu Uznesenja Blažene Djevice Marije i župnu crkvu sv. Mihovila arkanđela u Vrhu, a na kraju posjeta Krku obišli su i špilju Biserujku nedaleko od Omišlja.

Župnik vlč. Ivan Štivičić preuzeo je Župu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Novoj Bukovici 16. kolovoza ove godine. Rođen je u Novoj Gradiški 25. ožujka 1984. godine, osnovnu školu pohađao je u Orubici i Davoru, a Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju i Katolički bogoslovni fakultet u Zagrebu. Bio je đakon u zagrebačkoj katedrali, župni vikar u Pleternici, upravitelj Župe sv. Ivana Krstitelja u Crncu i Župe Kraljice Svete Krunice u Novoj Gradiški, a u Novu Bukovicu došao je s mjesta župnika u Župi Rođenja Blažene Djevice Marije u Kutjevu. P.Ž.
Možda ste propustili...

PLANINARSKO DRUŠTVO KRNDIJA NA POHODU NA ANĐINU BARAKU

Spomen na jedanestoricu branitelja

SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Dan Općine Viljevo i crkveni god

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U PROJEKTU PREKOGRANIČNE SURADNJE HRVATSKE I BIH

Dom “Sveta Ana” uredio je domske prostorije i stan za svoje punoljetne štićenike

2

GRAD OSIGURAO NOVAC ZA ISPLATU UMIROVLJENIČKE BOŽIĆNICE

Dijelu “penzića” božićnica 30 eura

3

RAVNATELJICA SNJEŽANA DUPAN LOVRIĆ:

Bez nužnih 67.000 eura DV Suncokret morat ćemo zatvoriti