Crna kronika
PRETRAGA KUĆE NA VALPOVAČKOM PODRUČJU

Prijavljeni zbog marihuane, on ima 81, ona 33 godine
Objavljeno 20. rujna, 2023.
Prema policijskoj statistici, u evidencijama Odjela za suzbijanje droga obično završavaju mlađe i osobe do 40 godina. Ima i starijih, no generacijski jaz stvorio je 81-godišnjak sa šireg područja Valpova koji je osumnjičen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te omogućavanje trošenja droge. Uz njega je prijavljena i 33-godišnjakinja, i to za prekršaj iz članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Djelatnici Policijske postaje Belišće su, nakon što su prethodno dobil nalog Županijskog suda u Osijeku, krenuli u pretragu doma i drugih prostorija, kao i osobnog automobila, kojima se koriste 81-godišnjak i 33-godišnjakinja. U nazočnosti svjedoka policajci su vrlo brzo pronašli i uz potvrdu oduzeli četiri stabljike indijske konoplje, prerađeno ulje marihuane, ukupno 486 grama marihuane, deset ručno izrađenih cigareta - jointa, ukupne težine 9,4 grama, te smolu marihuane težine 0,59 grama. Također, utvrđeno je da je 81-godišnjak u posljednje tri godine davao marihuanu na konzumaciju drugoj osobi.

Protiv 81-godišnjaka slijedi prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, a protiv 33-godišnjakinje optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu. Istraga se nastavlja. M.Bugarić
Možda ste propustili...

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U ZADRU

Poginula motociklistica (22)

ZAUSTAVILI GA U BELOM MANASTIRU

Uhićen pijani vozač s ukinutom dozvolom

NAKON TUČNJAVE U UGOSTITELJSKOM OBJEKTU

Građani pomogli pronaći nasilnike