Regija
VUKOVAR USVOJIO PRORAČUN ZA 2024.

Gradu nužan rad dežurne
ljekarne, osigurali sredstva
Objavljeno 14. rujna, 2023.
VUKOVARSredišnja točka sjednice Gradskog vijeća Vukovara bilo je donošenje proračuna za sljedeću godinu.Kako su naveli iz HDZ-a, proračun nisu podržali jer nijedan od njihova tri amandmana nije prihvaćen. Usvajanju je prethodilo donošenje programa javnih potreba u više područja, kao i programa građenja i održavanja komunalne infrastrukture koji su sastavni dio proračuna, a potom je rečeno kako, nakon prihvaćanja dvaju amandmana predlagatelja, proračun iznosi 81.415.000 eura.

Gradonačelnik Ivan Penava najavio je kako je predviđena realizacija brojnih projekata.

- Dužni smo planirati sredstva. Ako postoji najava, kao konkretno danas, kako će do travnja sljedeće godine biti raspisana objava natječaja za izgradnju novih kapaciteta za predškolski odgoj, onda sam to dužan planirati, jer se u suprotnom ne možemo javiti na natječaj. Najviše me raduje broj projekata koje realiziramo i sredstva koja se vide svake godine na rashodovnoj strani najbolji su pokazatelj kako grad izgleda i u kojem ga smjeru vodimo - naglasio je, dodavši kako im više nije glavni problem kako privući milijune u Vukovar već dinamika izvršenja projekata.

U okviru aktualnoga sata upućeno mu je pitanje hoće li Vukovar ponovno imati dežurnu ljekarnu, na što je odgovorio kako je podnio amandman na predloženi proračun kako bi to pitanje bilo riješeno.

- Dežurna ljekarna prestala je s radom i predložio sam da proračunskim sredstvima raspišemo natječaj. Očekujem javljanje zainteresiranih kako bismo imali ljekarnu koja je 24 sata dostupna građanima, što je iznimno potrebno obiteljima s malom djecom, ali i kroničnim bolesnicima i sugrađanima treće životne dobi - naveo je, izrazivši nezadovoljstvo što je Vukovar kao sjedište VSŽ-a ostao bez dežurne ljekarne, a to je pitanje u domeni županije.

Nikola Mažar (HDZ) istaknuo je kako su njihovi amandmani predloženi u korist građana, s tim da se jedan od njih odnosi na osnivanje mjesnih odbora.

- Oni su oblik mjesne samouprave koji na neposredan način omogućuje građanima donošenje odluka vezanih uz lokalnu politiku i svakodnevni život. Vlada će donijeti peti paket mjera, a mi kao lokalna samouprava možemo kroz raspodjelu sredstava proračuna ići u tom smjeru. Već je bilo pompoznih najava proračuna od pola milijarde kuna koji su u konačnici završavali na oko 300 milijuna - rekao je. Dragana Korpoš
TEMATSKA SJEDNICA
Vijećnici su donijeli i odluku o utvrđivanju osnovanosti pokretanja postupka za izradu i donošenje petih izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana koja se odnosi na preispitivanje i propisivanje načina i uvjeta gradnje.

Željko Sabo, predsjednik Gradskog vijeća Vukovara, izvijestio je medije kako su na prijedlog vijećnika Domovinskog pokreta, vezano uz problem izgradnje obilaznice u Vukovaru, pripremljeni materijali za tematsku sjednicu Gradskog vijeća koje će, kako je najavio, biti održana uskoro.

- Poziv će biti upućen resornom ministru i određenim institucijama koje vode projekte vezane uz izgradnju cesta i komunalne infrastrukture i nadam se kako će se odazvati, jer držim da je riječ o jednom od najbitnijih projekta u gradu. Imamo i građevinske dozvole i potrebna je dobra volja relevantnih državnih institucija kako bi se s projektom izgradnje vukovarske obilaznice napokon krenulo - rekao je Sabo.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U PROJEKTU PREKOGRANIČNE SURADNJE HRVATSKE I BIH

Dom “Sveta Ana” uredio je domske prostorije i stan za svoje punoljetne štićenike

2

GRAD OSIGURAO NOVAC ZA ISPLATU UMIROVLJENIČKE BOŽIĆNICE

Dijelu “penzića” božićnica 30 eura

3

RAVNATELJICA SNJEŽANA DUPAN LOVRIĆ:

Bez nužnih 67.000 eura DV Suncokret morat ćemo zatvoriti