Ekonomija
UPRAVLJANJE

Hrvatski PharmaS preuzeo španjolsku Mabo Farmu
Objavljeno 12. rujna, 2023.
Hrvatska farmaceutska kompanija PharmaS preuzela je većinski udio u španjolskoj Mabo Farmi, te je time preuzela i upravljanje tom tvrtkom, navodi se u priopćenju PharmaSa, objavljenom u ponedjeljak. Mabo Farma rastuća je generička kompanija u Španjolskoj, čiji portfelj ima više od 200 proizvoda, uglavnom lijekova na recept, ali i bezreceptnih lijekova i dodataka prehrani.

Ta farmaceutska kompanija ostvaruje godišnji prihod od oko 35 milijuna eura, uz više od 70 zaposlenih. Mabo farma posjeduje široku prodajnu mrežu s više od četrdeset prodajnih predstavnika, koji teritorijalno pokrivaju cijelu Španjolsku, uključujući Baleare i Tenerife. Tim potezom PharmaS otvara vrata španjolskog tržišta i vlastitim domaćim proizvodima, koji će se uskoro naći na policama španjolskih ljekarni, navodi se u priopćenju.

“Ulazak na španjolsko tržište početak je našeg petogodišnjeg strateškog plana, čiji je cilj širenje na nova tržišta zapadne Europe te nastavak izgradnje PharmaSa kao snažnog međunarodnog igrača u području receptnih i bezreceptnih lijekova, kao i dodataka prehrani”, poručio je Jerko Jakšić, predsjednik Uprave PharmaSa. H
Možda ste propustili...

EDUKACIJA U HGK - ŽUPANIJSKOJ KOMORI OSIJEK

Što s oštećenim i sumnjivim eurima?

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

EUROPSKA KOMISIJA RAZMATRA UVESTI TRGOVINSKE BARIJERE

Europske bi carine na uvoz solarnih ploča mogle omesti prelazak na zelenu energiju

2

PRIJELAZ NA OBNOVLJIVU ENERGIJU U NJEMAČKOJ I:

Manjak radnika koči gospodarstvo

3

ŽETVA SOJE I KUKURUZA U TIJEKU, SUNCOKRET PRI KRAJU

Prinosi relativno dobri, ali seljaci negoduju zbog otkupnih cijena