Tehno
PS5, X-BOX SERIES 5 I NINTENDO SWITCH

Presuda: Svaka igraća konzola ima svoga igrača
Objavljeno 18. kolovoza, 2023.
U konačnici, svi ovi sustavi fantastične su igraće konzole koje će vam pružiti beskrajne sate zabave i avanture

U svijetu konzola već više od dva desetljeća dominiraju tri imena: Sony, Nintendo i Microsoft. Sva tri proizvođača iza sebe imaju i gomilu fanova koji zdušno brane svoj tim. Usporedili smo konzole i zaključili koja je za koga.Ljeto je tu, a s njim i vrijeme ljetnih praznika za školarce i studente, odnosno godišnjih odmora za one koji su u radnom odnosu. Mnogi će upravo to razdoblje viška slobodnog vremena iskoristiti za uživanje u igranju nekog od igraćih naslova, ali i za svojevrsni bijeg od vrućina. Igraće konzole oduvijek su bile izvor neograničene zabave i avanture za gamere ili one koji tu i tamo nešto zaigraju. Tri vodeća brenda u industriji igraćih konzola već su dugo ista. To su Sony s konzolom PlayStation, Microsoft sa svojim Xboxom i Nintendo, koji je jedinstven jer donosi hibridnu konzolu Switch. U ovom članku usporedit ćemo najnovije modele tih konzola - PlayStation 5, Xbox Series X i Nintendo Switch, kako bismo vam pomogli u odabiru najbolje opcije.

PlayStation 5


PlayStation 5 (PS5), koji je proizveo Sony Corporation, lansiran je 2020. i čini najnoviju iteraciju u dugogodišnjoj povijesti konzola PlayStation. PS5 donosi impresivnu računalnu snagu i novu arhitekturu koja obećava nevjerojatno igračko iskustvo. Glavne karakteristike PS5 tako uključuju: izvanredne grafičke performanse: PS5 koristi AMD-jevu naprednu arhitekturu, koja omogućuje rezoluciju igranja od 4K i osvježavanje slike do 120 Hz. To znači da igre izgledaju nevjerojatno glatko i realistično; brzo učitavanje igara: zahvaljujući svojem SSD-u (Solid State Drive) PS5 može brzo učitavati igre i omogućiti brz pristup različitim segmentima igara; DualSense kontroler: PS5 dolazi s novim kontrolerom naziva DualSense. Taj kontroler ima napredne funkcije haptičkog povratnog informiranja i adaptivnih okidača, što povećava osjećaj uključenosti u igru.

Xbox Series X


Microsoftov Xbox Series X također je lansiran 2020. godine. Ova konzola označava sljedeću generaciju konzola Xbox, koja je dostupna i u slabijoj izvedbi oznake S. Xbox Series X dolazi s impresivnom snagom i tehnologijom koja ga čini ozbiljnim suparnikom u utrci za igračko tržište.

Glavne značajke Xbox Series X uključuju: 4K i 8K rezolucija: Xbox Series X podržava igre u 4K rezoluciji, a neke idu čak i u 8K, što kao i kod konzole PS5 pruža izuzetno jasnu i oštru sliku; brz pristup igrama: zahvaljujući naprednom SSD-u Xbox Series X nudi brži pristup igrama i skraćuje vrijeme učitavanja; Game Pass pretplata: Xbox Game Pass nudi pretplatu s velikim brojem igara za preuzimanje i igranje, što čini izvrsnu vrijednost za gamere.

Nintendo Switch


Nintendo je oduvijek u konzolaškom "ratu" bio poseban, a takav je i njegov Switch. Iako je ta konzola predstavljena još 2017., i dalje je iznimno aktualna. Switch pruža drukčije iskustvo od svojih konkurenata. Njegova sposobnost pretvaranja iz stolne konzole u prijenosnu igraću platformu osigurala mu je posebno mjesto u srcima mnogih igrača.

Glavne karakteristike Nintendo Switch uključuju: fleksibilnost: Nintendo Switch može se koristiti kao stolna konzola s povezivanjem na televizor ili kao prijenosna konzola, pružajući igračima slobodu da igraju kad god i gdje god žele; ekskluzivne igre: Nintendo je poznat po svojim ekskluzivnim serijalima poput Super Mario, The Legend of Zelda i Mario Kart, koji privlače igrače koji uživaju u tim naslovima; lagan i prijenosan dizajn: Nintendo Switch je izuzetno praktičan za putovanja i druženja, omogućujući multiplayer igre izvan vašeg doma, što je pak odlično kada se ide na putovanja.

Kada je u pitanju odabir najbolje igraće konzole, važno je uzeti u obzir osobne preferencije i želje. PlayStation 5 pruža najnapredniju tehnologiju i izvrsne ekskluzivne naslove, a Xbox Series X nudi snažne performanse i opciju Game Pass. Nintendo Switch odličan je izbor za one koji vole fleksibilnost i ekskluzivne Nintendo igre. U konačnici, svi su ovi sustavi fantastične igraće konzole koje će vam pružiti beskrajne sate zabave i avanture. Razmislite o svojim prioritetima, a zatim odaberite konzolu koja najbolje odgovara vašim potrebama i stilu igranja. Konzole možete kupiti i kao rabljene, a na Njuškalu ih ima itekako puno.

Marin REŽIĆ
Razmislite o svojim prioritetima, pa odaberite konzolu koja najbolje odgovara vašim potrebama i stilu igranja

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IGRALI SMO FAE FARM

Puno više od digitalne farme i vrtlarenja

2

RJEŠENJA TEMELJENA NA UMJETNOJ INTELIGENCIJI

Windows 11 u poboljšanoj verziji 22H2

3

ALGEBRA: TRAINER TALKS KONFERENCIJA

Umjetna inteligencija u obrazovanju