Regija
DEVETI ĐURĐENOVAČKI MALI MARATON

Dosad se prijavilo
više od 340 trkača
Objavljeno 23. ožujka, 2023.
ĐURĐENOVAC - Nakon prošlogodišnjeg, vrlo uspješnog 8. Đurđenovačkog malog maratona, koji je okupio više od 250 trkača i trkačica iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine, organizatori i ove godine obećavaju “više od utrke”.

Velika sportska manifestacija održat će se u nedjelju, 2. travnja, a start je predviđen u 11 sati u središtu Đurđenovca, na Trgu bana Jelačića, gdje će utrke i završiti. Trči se polumaraton u duljini od 21,1 kilometar kroz naselja Pribiševci, Velimirovac, Brezik Našički, Našičko Novo Selo i Đurđenovac te utrka ulicama Đurđenovca u duljini od 5 kilometara. Do sada se za ove dvije utrke prijavilo više od 340 sudionika iz Hrvatske i četiri susjedne države. Prijave još uvijek traju, a zainteresirani će se moći prijaviti i na sam dan Đurđenovačkog malog maratona.

Sportsko-rekreativni događaj upotpunit će dječje utrke središtem Đurđenovca, a dolazak su potvrdili natjecatelji iz Đakova, Našica i Slavonskog Broda. Pobjednici dječjih utrka bit će nagrađeni knjigama koje su donirali književnici Julijana Matanović i Pavao Pavičić te medaljama koje su izradili učenici Srednje škole Josipa Kozarca Đurđenovac.

Tijekom trajanja i nakon natjecanja predviđen je kulturno-zabavni program na pozornici u središtu Đurđenovca. Znak za start polumaratona dat će Tomislav Karlo, bivši plivački reprezentativac te osvajač svjetskih i europskih medalja.

Kako je najavio idejni začetnik Đurđenovačkog malog maratona Igor Topalović, očekuje se dolazak trkača koji su još osamdesetih godina prošlog stoljeća trčali u Đurđenovcu.

- Od legendarnih trkača svoj su dolazak najavili Damir Černić, Vlado Starešinić te Slavko Vojvodić, kao i Elvir Rakipović i Darko Vargić, a koji su prošle godine bili spriječeni - rekao je Topalović.

Podsjetio je kako je Đurđenovački mali maraton bio iznimno popularan u bivšoj državi te su dolazili mnogi sudionici olimpijskih igara, svjetskih i europskih prvenstava u atletici te prestižnih međunarodnih utrka. Održano je sedam izdanja polumaratona, a prekinut je zbog ekonomske krize i financijskih problema glavnog sponzora, Drvnoindustrijskog kombinata Đurđenovac. S. Fridl
Možda ste propustili...

UPITNA PREPOZNATLJIVA SLATINSKA MANIFESTACIJA

SIC je spreman organizirati ovogodišnje Slatinsko ljeto

NAJVLJENO 34. BRODSKO GLAZBENO LJETO

Kreće zborom Perpetuum Jazzile

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana