Mozaik
UOČI OSCARA DODIJELJENE SU NAGRADE ZLATNA MALINA

Najgori je film “Blonde”, a Tom Hanks najgori sporedni glumac
Objavljeno 12. ožujka, 2023.

Prije slavljenja najboljih filmova sezone na dodjeli Oscara u nedjelju, dodjela nagrada Zlatna malina u subotu je prozvala najgore. Zlatne maline, Razzies Awards, koje se opisuju kao "ružni rođak Oscara", prvi su put dodijeljene 1980. godine, koju su osmislili diplomanti filmske škole UCLA i veterani filmske industrije John J. B. Wilson i Mo Murphy. Više od 1100 članova iz Sjedinjenih Država i dvadesetak drugih zemalja glasa o nagradama, navodi se na web stranici nagrada.U filmu "Elvis" iz 2022. Tom Hanks glumi bivšeg menadžera Elvisa Presleya, okrutnog i pokvarenog pukovnika Toma Parkera i prema rezultatima dodjele nagrade Zlatne maline za 2023. godinu zaslužio je nagradu za najgoreg sporednog glumca i za najgoru filmsku kombinaciju. Unatoč tome što se radi o dobitniku Oscara mnogi kritičari i obožavatelji kritizirali su Hanksovu izvedbu u "Elvisu", posebice njegov naglasak. Maline su proglasile Hanksa najgorim sporednim glumcem i najgorom filmskom kombinacijom - glumca i njegova "lica od lateksa" u filmu.

Pridružujući se Hanksu biografska drama "Blonde" s Anom de Armas u ulozi holivudske ikone Marilyn Monroe osvojila je Zlatnu malinu za najgori film i za najgori scenarij. Ista je glumica, Ana De Armas je, međutim, bila i u utrci za najbolju glumicu za ulogu na nedjeljnoj dodjeli Oscara.

Malinu su osvojili i Jared Leto, koji tumači Michaela Morbiusa, i Adria Arjona, koja tumači dr. Martine Bancroft, u filmu "Morbius". Osvojili su nagradu za najgoreg glumca i najgoru sporednu žensku ulogu. Nagrada iskupljenja, koja se dodjeljuje ranijim kandidatima i dobitnicima Malina za nove dobre uloge, ide Colinu Farrellu za film nominiran za Oscara "Duhovi otoka". Naime, Farrell je 2004. godine bio nominiran za Malinu u kategoriji najgoreg glumca za "Zimsku priču".

Ove su godine organizatori Zlatnih malina sami sebi dodijelili nagradu za najgoru glumicu nakon što su ranije nominirali 12-godišnju glumicu Ryan Kieru Armstrong. Nakon optužbi za neumjesnost i maltretiranje maloljetne osobe, Armstrong je uklonjena s glasačkog listića za Maline. H/T.K.
Maline su proglasile Hanksa najgorim sporednim glumcem i najgorom filmskom kombinacijom

Možda ste propustili...

KANTAUTOR PREPOZNATLJIVOG VOKALA

Teo objavio novi singl “Zablude”

O KOMPLICIRANOM NASLJEĐU I PRIVATNOM ŽIVOTU

Dokumentarni film o Little Richardu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRUPA SAMOANA IZDALA AUTORSKI SINGL

Pjesmu “Kuća od neba i
sunca” posvetili dijaspori

2

PRVI ĆE PUT BITI OTVORENA ZA JAVNOST

Vila Windsor postaje muzej sljedeće godine

3

ZBOG VELIKOG INTERESA PUBLIKE ZA KONCERT U ZAGREBU DODANE ULAZNICE

Steve Vai preseljen u Dom sportova