TvObzor
DORU ĆE VODITI ĆURLIĆ, BATTIFIACA I TOLJA

Svađamo se tko ćekoju haljinu odjenuti
Objavljeno 3. veljače, 2023.

Hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije održat će se u subotu, 11. veljače u Opatiji, uz izravni prijenos na HTV-1 i HRA-2, a HRT je objavio da će, nakon lanjske tri "Gracije iz HRT Croatije", ovogodišnje izdanje popularne Dore voditi muški trojac - Duško Ćurlić, Mario Lipovšek Battifiaca i Marko Tolja.Tolja, koji je na Dori dvaput nastupio kao pjevač, kaže da ga baš veseli ovaj povratak na festival u nekoj drugoj ulozi.

- Mario i ja smo već uigran tandem sa "Zvijezde pjevaju", a Duško je tu da, kao dugogodišnji voditelj Dore i vrhunski profesionalac, te naš najbolji komentator svih izravnih prijenosa HRT-a s Eurosonga svih vremena, nas dvojicu "ukroti" koliko je to god moguće. (smijeh) Pjesme su najvažnije, a mi ćemo dati sve od sebe da cijela ta čarobna i spektakularna večer iz Opatije protekne zabavno i ležerno - kaže "hrvatski Sinatra".

Uvijek dobro raspoloženi Mario Lipovšek Battifiaca poručuje kako je jako sretan što će na pozornicu Dore donijeti malo svoje "svjetlosti".

- U svakom slučaju, bit će zanimljivo i uzbudljivo raditi s voditeljskim veteranom TV zabave na HRT-u i njegovim dobrim duhom, Duškom Ćurlićem. A s Markom Toljom je već druga priča: njega ću pokušati "sabotirati" gdje god i kad god to stignem. (smijeh) Iskreno se veselim Opatiji i Dori, kada ćemo doznati koja će nas pjesma predstavljati na ovogodišnjem Eurosongu u Liverpoolu, jer akteri su zapravo pjevači, a mi smo tu samo kao svojevrsno "vezivno tkivo". I hvala HRT-u na iskazanom povjerenju, a gledateljima naše najbolje i jedine prave, "velike televizije u Hrvata", obećavam da neće požaliti svojih "ojrića" kad će glasovati za svoje favorite na Dori. Jedva čekam - i vidimo se u Opatiji - kazao je Battifiaca.

Duško Ćurlić zahvalan je na iskazanom povjerenju da ponovno bude u ulozi domaćina Dore u Opatiji.

- Ove sam godine u jednoj kombinaciji s dva "mučka" suvoditelja, koji će svaki na svoj način donijeti svoj pečat na scenu. Doduše, još se svađamo tko će koju haljinu odjenuti, ali i to ćemo dogovoriti - smije se Ćurlić.

Ističe iskusni voditelj i kako ovo nije prvi put u povijesti Dore da je ovakva kombinacija dobila povjerenje.

- Naime, 2005. vodili su je Robert Ferlin, Zlatko Turkalj, Mirko Fodor i moja malenkost. Tada je pobijedio Boris Novković s pjesmom "Vukovi umiru sami" i imao sjajan nastup u Kijevu te godine, zauzevši odlično mjesto. Otkad se Dora vratila tamo gdje prirodno pripada, u Opatiju, imali smo prije nekoliko godina i sjajnu kombinaciju četiri voditeljice na sceni. Blistale su i sjajno to odvodile Barbara Kolar, Daniela Trbović, Doris Pinčić i Jelena Glišić. Tako da ništa novoga nije ovogodišnja odluka uredništva donijela, ali, moram priznati, veliki je izazov budući da je Dora ne samo izbor Hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije nego i jedna od najgledanijih emisija u programu HRT-a - rekao je Ćurlić.

Prošle godine voditeljice Dore su, uz Ćurlića, bile Franka Batelić i Elizabeta Brodić. D.M.
Možda ste propustili...

OSTVARENJE KOJE JE ODUŠEVILO KRITIČARE U POTPUNOSTI ĆE BITI DOSTUPNO NA PICKBOX NOW

Jeste li spremni za posljednju sezonu “Doline sreće”?

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: DEAN ŠKALJAC, FRONTMEN GRUPE GRAD

Funkcioniramo gotovo kao familija, sve što radimo ide vrlo lako

2

PRIKAZUJE SE OD 24. OŽUJKA NA HTV2

Nova britanska krimiserija “Profesor T” u sklopu Krimi petka

3

HRT: OD SUBOTE, 25. OŽUJKA

Osam novih parova u showu “Zvijezde pjevaju”