Osijek
NEVJEROJATNIH 1500 PREKORAČENJA BRZINE U ERNESTINOVU

“Prošišao” selom sa 152 km/h u vrijeme kada se djeca vraćaju iz škole
Objavljeno 31. siječnja, 2023.
S čak 102 kilometra na sat brže nego što je dopuštena brzina "prošišao" je vozač kroz Ernestinovo - sa 152 km/h bio je "najbrži" kojeg je snimila kamera u Ernestinovu.

Porazna je statistika prošlogodišnjeg "videolovca" u tom selu nadomak Osijeku. Naime, kamera postavljena kako bi ernestinovačka općinska uprava podignula razinu sigurnosti u naselju, spriječila razvijanje velikih brzina i smirila promet na izuzetno prometnoj državnoj cesti Osijek - Vinkovci, koja prolazi kroz Ernestinovo, zabilježila je zastrašujuće situacije.

- Inicirali smo postavljanje kamere za nadzor brzine kretanja vozila. Od postavljanja, u veljači 2022., kamera je zabilježila više od 1500 prekoračenja brzine. Najveća je zabilježena brzina iznosila 152 km/h u 12:03, znači, u pol bijela dana, u vrijeme kada se djeca vraćaju iz škole kući, a najveća je brzina noću iznosila 142 km/h, što je trostruko više nego što je dopušteno, jer je dopuštena brzina kretanja vozila ograničena na 50 km/h - kaže načelnica Općine Ernestinovo Marijana Junušić.

No, dodaje Junušić, unatoč tim poraznim podatcima, ohrabruje činjenica da je kamera postigla željeni rezultat.

- Isprva valjda nisu znali za kameru, ali se broj prekoračenja iz mjeseca u mjesec smanjivao, te se promet znatno smirio - komentira. D. Pejić
Možda ste propustili...

TRADICIONALNA JAVNOZDRAVSTVENA KAMPANJA

Dan narcisa ove subote prijepodne

LIKOVNA RADIONICA ZA ODRASLE

Istražimo sebe kroz umjetnost!

U RETFALAČKOJ ŽUPNOJ CRKVI

Blagoslov slike svetog Josipa uz trodnevnicu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana