Osijek
DAN MIMOZA

Osječani mimozama podsjetili na važnost ranog otkrivanja raka vrata maternice
Objavljeno 21. siječnja, 2023.

Osijek ni ove godine nije propustio uključiti se u obilježavanje Europskog tjedna borbe protiv raka vrata maternice. U subotu, na glavnom trgu, održan je program 16. Hrvatskog Dana mimoza, nacionalnog dana borbe protiv raka vrata maternice.

Tom su se prigodom, uz simboličnu podjelu i prodaju cvjetova mimoze, dijelili edukativni materijali, a svi su se sudionici na praktičan način informirali o mogućnostima sprječavanja i ranog otkrivanja raka vrata maternice i važnosti pravovremenog cijepljenja protiv HPV-a.

"Iako se posljednjih nekoliko desetljeća broj oboljelih od raka vrata maternice u razvijenim zemljama, pa tako i u Hrvatskoj, smanjuje, on je još uvijek na visokom četvrtom mjestu po učestalosti i smrtnosti kod žena diljem svijeta. To je poražavajuće, jer radi se o bolesti od koje nijedna žena ne bi smjela oboljeti niti umrijeti", naglašava Nikola Kraljik, dr. med., tajnik Gradske lige protiv raka te poziva na redovite preventivne preglede.

Manifestacija se održala u organizaciji Gradske lige protiv raka Osijek i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, a u suradnji s Izviđačkim kluborm Javor iz Osijeka, Medicinskom školom Osijek, KBC-om Osijek, ŽDZ-om Osječko-baranjske županije, Mammae klubom Osijek, IL CO-Osijek, Ja Ka - udrugom žena oboljelih i liječenih od raka jajnika te Studentskom sekcijom za ginekologiju i opstetriciju Medicinskog fakulteta u Osijeku. Manifestaciji su se ujedno priključili i polaznici aktivnosti Nacionalnog projekta Živjeti zdravo - Hodanjem do zdravlja. Uime Grada Osijeka podršku je izrazio Vladimir Ham, predsjednik Gradskog vijeća. D. Kuštro Manifestacija se održala u organizaciji Gradske lige protiv raka Osijek i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, a u suradnji s Izviđačkim kluborm Javor iz Osijeka, Medicinskom školom Osijek, KBC-om Osijek, ŽDZ-om Osječko-baranjske županije, Mammae klubom Osijek, IL CO-Osijek, Ja Ka - udrugom žena oboljelih i liječenih od raka jajnika te Studentskom sekcijom za ginekologiju i opstetriciju Medicinskog fakulteta u Osijeku. Manifestaciji su se ujedno priključili i polaznici aktivnosti Nacionalnog projekta Živjeti zdravo - Hodanjem do zdravlja. Uime Grada Osijeka podršku je izrazio Vladimir Ham, predsjednik Gradskog vijeća. D. Kuštro
Možda ste propustili...

MONOGRAFIJA ZVJEZDANE PENAVE BREKALO O INNER WHEEL KLUBU OSIJEK

Četvrt stoljeća humanitarnog rada

SVJETSKI DAN LJUDI S DOWN SINDROMOM

Šarene čarape u “Crvenoj Malini”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VJERAN MARIJAŠEVIĆ, ČELNIK OSJEČKOG SDP-A

Osječani zaslužuju više od jeftine propagande

2

MONOGRAFIJA ZVJEZDANE PENAVE BREKALO O INNER WHEEL KLUBU OSIJEK

Četvrt stoljeća humanitarnog rada

3

KORISNE LEKCIJE UČITELJICE JELENE BATRNEK

Na satu razrednika poučava učenike životnim vještinama