Mozaik
OVOG LJETA NA ORAHOVAČKOM JEZERU

Posljednji Ferragosto Jam bit će od 3. do 5. kolovoza
Objavljeno 19. siječnja, 2023.
Već je najavljeno prvih 12 imena potvrđenih izvođača i krenula je prodaja ulaznica

Svi oni koji vole dobru glazbu, lud i nezaboravan provod, emocije za pamćenje i događaj koji nema zamjenu, neće lako primiti odluku organizatora koja je izišla krajem prošle godine. Naime, legendarni i najjači glazbeni ljetni festival u kontinentalnoj Hrvatskoj, pa i šire, kako je najavila vrijedna ekipa organizatora, ovoga ljeta pleše svoj posljednji ples - ovogodišnji Ferragosto Jam, koji će se održati od 3. do 6. kolovoza.- Najavljujemo posljednji ples i odlazak s velikim, šarenim praskom punim šljokica i konfeta. Ferragosto Jam održat će se posljednji put od 3. do 5. kolovoza 2023. Sigurni smo da odlazimo sa stilom i da će nas svi pamtiti samo po dobrome - poručili su FJ-ovci.

Za taj posljednji Ferragosto već je najavljeno i prvih 12 imena izvođača, pa će tako nastupiti Porto Morto, Bad Daughter, Fantom, Six Pack, Mašinko, M.O.R.T., ABOP, Rolo, Chui (svira Berlin), Krankšvester, Hiljson Mandela i Bore Balboa. To su imena koja su do sada potvrđena, a, kako su potvrdili iz Dostave zvuka, to je tek početak. Krenula je i prodaja ulaznica, pa se tako Hard Copy ulaznice mogu dobiti u Zagrebu - Dirty Old Shop (Tratinska 18), Orahovica - Bonn Caffe (K. Zvonimira 42), u Osijeku - Barcelona Pub (Ul. Alojzija Stepinca 28), u Rijeci - Dallas Music Shop (Splitska 2) te u Splitu - Lumer Shop (Ruđera Boškovića 26). Online kao i uvijek, ulaznice su dostupne na entrio.hr. Cijena ulaznice je 25 eura. Isto tako, sve kupljene ulaznice za Ferragosto 13 iz 2020., ako nisu iskorištene ili vraćene, vrijedit će i za ovo izdanje festivala.

Što se tiče atmosfere, ona će i ovoga puta biti nezaboravna, a ovogodišnji je lineup izvođača pomno odabran.

- Idemo s nekim "svojim" obiteljskim, prijateljskim bendovima koji na ovaj ili onaj način nešto znače nama ili festivalu ili obrnuto i uz koje je festival odrastao i slično... Puno je tu čudnih veza i ljubavi i za kraj je jednostavno logično da bude tako - poručili su iz Dostave zvuka.

Nažalost, i ovom mega glazbenom festivalu došao je kraj, a ne treba naglašavati koliko je on značio gradu Orahovici: bio je glavna uzdanica ljetne turističke sezone, događaj koji je Orahovicu činio posebnom i prepoznatljivom diljem Hrvatske i šire i stavio je visoko mjesto na karti hrvatske glazbe i festivala. Uz Ferragosto festival ni ove godine neće izostati, sada već poznati, Memorijalni turnir u odbojci na pijesku posvećen jednom od začetnika ovog festivala, prerano preminulom mladiću Krunoslavu Bošnjaku, koji ima posebnu dušu jer redovito na njemu igraju posjetitelji FJ-a i kroz njega se također stvaraju nova prijateljstva. Ako je još nešto preostalo, onda je to napuniti sve na ovom posljednjem plesu i pokazati koliko je Ferragosto Jam velik i značajan i koliko znači Orahovici. Iako je ovo posljednji, nadamo se da će ova vrhunska ekipa smisliti nešto slično, pa se ponovno vratiti na jedinstvenu lokaciju Orahovačkog jezera. Da će biti puno publike, potvrđuje već sad snažan interes, javljaju se ljudi iz svih krajeva Hrvatske, daju se prijedlozi za izvođače, hvali se festival na sve strane i sudeći po pročitanim komentarima na društvenim mrežama, svi se nekako nadaju kako će ekipa Dostave zvuka ipak izvući još dodatnog motiva pa možda pokušati i dalje, jer teško je vjerovati da ovaj festival, koji je širio toliko pozitivne vibracije i prenosio poruku glazbe, ljubavi, prijateljstva, druženja i nevjerojatnih osjećaja, spušta svoj zastor.

Treba svakako reći i naglasiti kako Ferragosto Jam nije jedini domaći festival koji je najavio svoje posljednje izdanje, isto su napravili i organizatori šibenskog Seasplasha koji su u objavi poručili nešto slično kao i ferragostovci: “Došao je i taj trenutak. Krug je zatvoren i život ide dalje.”

Vladimir Grgurić
Možda ste propustili...

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NEMA VIŠE “DŽABE”

Pet eura za ulazak u Veneciju

2

FILM U HRVATSKA KINA DOLAZI 25. SRPNJA

Kad je Deadpool sreo Wolverinea

3

POVRATAK NA SCENU KAO EKSPERIMENTALNI DUO

Libar je objavio EP “Nova zemlja”