Osijek
ČETVRTO MILENIJSKO NATJECANJE NA EKONOMSKOM FAKULTETU

Kreativna industrija može biti generator zajednice
Objavljeno 2. prosinca, 2022.

Na Ekonomskom fakultetu, od 30. studenoga do 2. prosinca, održava se 4. Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije. Međunarodnog je karaktera i namijenjeno je svim osnovnoškolcima, srednjoškolcima i studentima.

- Osnova nam je ideja bila da svim obrazovnim skupinama, od osnovnih škola do fakulteta, otvorimo vrata njihovoj kreativnosti te stvaranju i suradnji, što i jest u pozadini kreativne industrije. Za mnoge je ovo prvi susret s projektnim radom, nakon mjeseci priprema oni predstavljaju svoja idejna rješenja. Pokušali smo potaknuti poduzetničku ideju u njima. Natjecateljima smo ponudili četiri teme - glagoljicu, mitologiju, put svile i vodik - fokusirajući se uglavnom na teme koje su povezane s kulturnim identitetom - istaknula je Josipa Mijoč, voditeljica natjecanja.

Natjecanje je oblikovano po pedagoškim i metodičkim standardima, a sudjeluje oko 560 sudionika iz pet zemalja. Ivan Kelić, prodekan za nastavu Ekonomskog fakulteta, istaknuo je kako kreativna industrija može biti generator cjelokupne zajednice koji može biti implementiran u nastavne i poslovne procese. N.Kučar

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SIMPOZIJ UDRUGE COLONOS

Kako se nositi s bolesti crijeva

2

ANA MIKIĆ ČOLIĆ, SVEUČILIŠNA PROFESORICA

Legica iz Županje napisala
knjigu o jezičnim duminama

3

GRAD JE PARTNER

Projekt za mlade Pronađi najbolju verziju sebe