Osijek
DVIJE CESTE I UREĐENJE GROBLJA

DP predstavio tri inicijative za Jug 2
Objavljeno 21. studenog, 2022.
Članovi Domovinskog pokreta (DP) u ponedjeljak su predstavili tri inicijative kojima bi se, prema njihovu mišljenju, unaprijedila kvaliteta života stanovnika četvrti Jug 2.

- Zalažemo se za izgradnju intrazonske ceste duljine približno 1,2 km, koja bi prolazila paralelno s Opatijskom ulicom i južnom obilaznicom, između njih, odnosno od Trpanjske do Medulinske s odvojcima za Srijemsku, Opatijsku i Medulinsku. Riječ je o projektu koji zbog nepoznatih razloga godinama stoji u ladicama Grada. U Opatijskoj se ne mogu mimoići dva autobusa GPP-a, a svakodnevna jurnjava osobnih i teretnih vozila za stanovnike je neizdrživa - rekla je županijska vijećnica Marija Miličić, nakon čega je Daniel Krstanović predstavio inicijative za funkcionalno groblje i prometnicu koja bi Jug 2 bolje povezala s istočnim dijelom grada.

- Jug 2 jedna je od rijetkih četvrti koja nema funkcionalno groblje, a naša je želja uređenje i proširenje bolničkog groblja uz izgradnju katoličke kapelice, mrtvačnice i ostalog što je potrebno za sprovode. Treća inicijativa odnosi se na prometnicu od Velebitske preko Divaltove do Vukovarske ulice, kojom bi se osigurao brži protok vozila i pješaka te bi ona postala glavna poprečna prometnica istočnog dijela grada - rekao je Krstanović.

Petar Kopunović Legetin, gradski vijećnik i koordinator DP-a za nadolazeće izbore za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora, poručio je da neće “govoriti samo kako bi govorili”, nego da će zaista upozoravati na probleme građana. I. Alilović
Možda ste propustili...

OVE GODINE OBNOVA, NAGODINU POSVETA ERNESTINOVAČKE CRKVE

Krov crkve više neće prokišnjavati

UDRUGA ZA POLJEPŠANJE GRADA "MOJ OSIJEK" OKUPILA ZALJUBLJENIKE U BAŠTINU

Šetnja kroz bogatu povijest Županijske palače s Pestom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana