Osijek
SURADNJA EFOS-A, HUP-A I OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Uvjerenja polaznicima edukacije o EU projektima
Objavljeno 18. studenog, 2022.
Zamjenik župana Josip Miletić uručio je u četvrtak na Ekonomskom fakultetu završna uvjerenja polaznicima edukacije o EU projektima koju je organizirala Hrvatska udruga poslodavaca.

- Zahvaljujem dekanu EFOS-a Borisu Crnkoviću i Ivanu Sariću iz HUP-a na sudjelovanju u ovom važnom projektu edukacije djelatnika koji već rade na certificiranju za EU projekte. Riječ je o izuzetno životnoj i aktualnoj temi, a polaznici su stekli konkretna znanja kako prijavljivati i pisati projekte te će sada biti još spremniji za izazove koji su pred njima - rekao je Miletić.

- Drago nam je da smo s našim partnerima mogli realizirati ovaj program namijenjen tvrtkama članicama HUP-a, jer kroz EU projekte nismo mogli provući takvu aktivnost. Srećom, prepoznali su je Osječko-baranjska županija i EFOS, što je rezultiralo dodatnim usavršavanjem 20 naših članica - rekao je Sarić, dodavši kako će se edukacija nastaviti i u sljedećoj godini.

Zadovoljan je i dekan Crnković.

- Drago mi je što su i OBŽ i HUP prepoznali da naš fakultet može provesti ovakav program, kao i čuti povratne informacije polaznika, koji su vrlo zadovoljni edukacijom - rekao je Crnković.

Jedna od polaznica edukacije, Ivanka Mršo iz knjigovodstvene tvrtke M3-M.A.J. d.o.o., novinarima je rekla kako joj je program dao kompletnu sliku kako pisati EU projekte, pa će tu uslugu ubuduće moći ponuditi svojim klijentima.

- Kao tvrtka ne možemo sudjelovati u EU projektima, no mogu naši klijenti, kojima imam namjeru ponuditi uslugu pisanja, provedbe i kontrole takvih projekata. Edukacija je bila naporna, dolazili smo petkom i subotom, no predavači su bili izuzetni, hvala im na svemu što su nas naučili. Bilo je vrlo dinamično, imali smo interaktivne radionice, vježbe, grupa je bila fantastična i na kraju se osjećam spremnom baviti se ovim poslom - rekla je Mršo.

Program je vrijedan 50.000 kuna, a u jednakim iznosima financirali su ga OBŽ i HUP.

I. Alilović

Ivan Alilović
Možda ste propustili...

PLASTIČNIM ČEPOVIMA DO SKUPIH LIJEKOVA

Policija prikupila 20 tona čepova

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana