Crna kronika
POŽARI U TENJI I OSIJEKU

Molotovljevim koktelom zapalio tri pekarnice u jednoj noći
Objavljeno 6. listopada, 2022.
Profesionalni osječki vatrogasci dobili su u utorak navečer jedan uobičajen poziv zbog izbijanja požara. Odmah su izišli na požarište, a riječ je o pekarnici u Tenji, a ubrzo su dobili informaciju da još dvije pekarnice gore i u Osijeku! I na te dvije intervencije vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Osijek su izašli, a u cijelu priču uključila se i policija jer je sve upućivalo na to da se radi o istom piromanu. Vrlo brzo se došlo do osobe koja je, bacanjem zapaljivog sredstva (navodno Molotovljev koktel), podmetnula sva tri požara, a riječ je o 32-godišnjem muškarcu, koji je uhićen. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o nezadovoljnom zaposleniku pekarnice.

Kako doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske, u utorak navečer zaprimljena je dojava da je na pekarnicu u Tenji nepoznata osoba bacila zapaljivo sredstvo, zbog čega je došlo do požara. Nakon toga zaprimljene su još dvije dojave o požaru pekarnica na području Osijeka. Operativnim radom policajaca u vezu sa sva tri požara dovodi se 32-godišnjak. Požare na pekarnicama ugasili su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Osijeka te, u jednom slučaju, i djelatnik pekarnice. Na mjestu događaja obavljen je očevid i utvrđeno je da je do požara došlo bacanjem zapaljivog sredstva zbog čega su nastale materijalne štete, a ozlijeđenih osoba, srećom, nije bilo. Iz policije dodaju kako slijedi daljnje kriminalističko istraživanje. Koji je motiv 32-godišnjaka da redom pali pekarnice za sada nije poznato, no navodno se radi o nezadovoljnom zaposleniku.

Dojavu o požaru pekarnice u Vukovarskoj ulici u Osijeku, preko Županijskog centra 112, osječki profesionalni vatrogasci dobili su u 23.26 sati. Odmah su pojurili na mjesto intervencije i počeli gašenje požara u unutrašnjosti pekare.

- Dolaskom na mjesto intervencije utvrdili smo da gori peć za održavanje hrane toplom. U desnom uglu trgovačkog pulta zatekli smo razbijeno staklo ulaznih vrata. Pekarnica se nalazila u prizemlju četverokatnog višestambenog objekta, a poslovni je prostor veličine 3 x 5 metara. Lokalizacija gašenja požara obavljena je mlazom raspršene vode - doznajemo od Vilka Smažila, voditelja smjene Javne vatrogasne postrojbe Osijek. Intervencija vatrogasaca završena je u 23.46 sati.

S.Lacić
Iako nema službene potvrde, navodno je riječ o nezadovoljnom zaposleniku

Možda ste propustili...

PROŠLE GODINE OTKRIVENO 807 KRIVOTVORENIH NOVČANICA

Platio mu mobitel lažnim eurima

VINKOVAČKA POLICIJA TRAGA ZA NEPOZNATIM VOZAČEM

Srušio autom pješaka pa pobjegao

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana