Crna kronika
POŽARI U TENJI I OSIJEKU

Molotovljevim koktelom zapalio tri pekarnice u jednoj noći
Objavljeno 6. listopada, 2022.
Profesionalni osječki vatrogasci dobili su u utorak navečer jedan uobičajen poziv zbog izbijanja požara. Odmah su izišli na požarište, a riječ je o pekarnici u Tenji, a ubrzo su dobili informaciju da još dvije pekarnice gore i u Osijeku! I na te dvije intervencije vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Osijek su izašli, a u cijelu priču uključila se i policija jer je sve upućivalo na to da se radi o istom piromanu. Vrlo brzo se došlo do osobe koja je, bacanjem zapaljivog sredstva (navodno Molotovljev koktel), podmetnula sva tri požara, a riječ je o 32-godišnjem muškarcu, koji je uhićen. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o nezadovoljnom zaposleniku pekarnice.

Kako doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske, u utorak navečer zaprimljena je dojava da je na pekarnicu u Tenji nepoznata osoba bacila zapaljivo sredstvo, zbog čega je došlo do požara. Nakon toga zaprimljene su još dvije dojave o požaru pekarnica na području Osijeka. Operativnim radom policajaca u vezu sa sva tri požara dovodi se 32-godišnjak. Požare na pekarnicama ugasili su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Osijeka te, u jednom slučaju, i djelatnik pekarnice. Na mjestu događaja obavljen je očevid i utvrđeno je da je do požara došlo bacanjem zapaljivog sredstva zbog čega su nastale materijalne štete, a ozlijeđenih osoba, srećom, nije bilo. Iz policije dodaju kako slijedi daljnje kriminalističko istraživanje. Koji je motiv 32-godišnjaka da redom pali pekarnice za sada nije poznato, no navodno se radi o nezadovoljnom zaposleniku.

Dojavu o požaru pekarnice u Vukovarskoj ulici u Osijeku, preko Županijskog centra 112, osječki profesionalni vatrogasci dobili su u 23.26 sati. Odmah su pojurili na mjesto intervencije i počeli gašenje požara u unutrašnjosti pekare.

- Dolaskom na mjesto intervencije utvrdili smo da gori peć za održavanje hrane toplom. U desnom uglu trgovačkog pulta zatekli smo razbijeno staklo ulaznih vrata. Pekarnica se nalazila u prizemlju četverokatnog višestambenog objekta, a poslovni je prostor veličine 3 x 5 metara. Lokalizacija gašenja požara obavljena je mlazom raspršene vode - doznajemo od Vilka Smažila, voditelja smjene Javne vatrogasne postrojbe Osijek. Intervencija vatrogasaca završena je u 23.46 sati.

S.Lacić
Iako nema službene potvrde, navodno je riječ o nezadovoljnom zaposleniku

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike