Osijek
ZA NADOLAZEĆE GENERACIJE ERNESTINOVČANA

Ambijentalna rasvjeta
u novom parku
Objavljeno 30. rujna, 2022.
U općini Ernestinovo građevinski strojevi svakodnevno rade, i kada jedni radovi završe, drugi kreću. Sada su počeli radovi u novoizgrađenom parku uz crkvu u središtu Ernestinova. Kako doznajemo iz Općine, postavlja se ambijentalna rasvjeta, koja će dati poseban ugođaj u šetnji u večernjim satima. Odobreni projekt provodi Općina Ernestinovo u partnerstvu s Fondacijom za razvoj hrvatske zajednice "Cro-fond" iz Vojvodine, kroz program koji potiče partnerstvo, prekograničnu suradnju i osnaživanje povezanosti s Hrvatima izvan Republike Hrvatske na području kulturnih i drugih djelatnosti, a uz financijsku potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Kroz odobrena sredstva Ministarstva, Općina Ernestinovo će, kaže načelnica Marijana Junušić, postaviti ambijentalnu rasvjetu vrijednu 150.000 kuna, a partner će osigurati kupnju računalne opreme za svoje prostore vrijedne 120.000 kuna.

- U ovom smo parku protekle godine postavili skulpture naive, zasadili stabla i izgradili cikloturističko odmorište. Ove godine postavit ćemo novu rasvjetu, a sve kako bismo ambijentalno naglasili već postavljene drvene skulpture te na taj način pridonijeli njihovoj vidljivosti i poboljšanju turističke ponude kontinentalnog turizma. Nadalje, u parku planiramo izgraditi staze i postaviti komunalnu opremu - klupe i koševe, a za sufinanciranje ovog projekta prijavili smo se na natječaj Osječko-baranjske županije te se nadamo i njegovu odobrenju i realizaciji čime bismo završili uređenje našeg novog, ali nadasve predivnog parka koji polako stasava za sadašnju, ali za sve generacije koje nadolaze - poručuje načelnica Marijana Junušić. D.Pejić
Možda ste propustili...

FOTOMONOGRAFIJA MARKA MRKONJIĆA

Novi pogled na Slavoniju i Baranju

PLASTIČNIM ČEPOVIMA DO SKUPIH LIJEKOVA

Policija prikupila 20 tona čepova

DANI ALBANSKE KULTURE

Ameti: Slikam što mi je u srcu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROSLAVA 86 BRAČNIH JUBILEJA U BILJU

Maria i Josip Kiš zajedno 66 godina: Spajao ih bicikl, a razdvajala vojska

2

KATARSKI ŠEIK, BARUN TRENK I REPREZENTATIVAC IZ BUNDESLIGE

Ozbiljan povod za veselo druženje

3

KOMEMORACIJA U DALJ PLANINI

Počast nedužnim mađarskim civilima pobijenim ‘91. i ‘92.