Osijek
NAJBOLJI U DRŽAVI

Osječki policajci nemaju
premca u vožnji motocikala
Objavljeno 28. rujna, 2022.
Ivan Ljubas osvojio je prvo, a Slavko Lijić drugo mjesto, pa su i ekipno bili - najbolji

Ivan Ljubas i Slavko Lijić, djelatnici Policijske uprave osječko-baranjske, najbolji su policijski motociklisti u Hrvatskoj. I ove godine, uoči Dana policije, na pulskoj Karolini, podno velebne Arene, održan je tradicionalni 12. po redu Memorijal Šime Buzov, natjecanje prometnih policajaca u vožnji spretnosti. Natjecanje je i ove godine okupilo 40-ak najboljih policijskih motociklista, po dva iz svake policijske uprave i dva iz Mobilne jedinice prometne policije. Prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je Ivan Ljubas, dok je drugi bio Slavko Lijić, pa su policajci iz PU osječko-baranjske zajedničkim snagama osvojili i ekipno prvo mjesto.Memorijal Šime Buzov tradicionalno je natjecanje koje se održava svake godine uoči Dana policije, u organizaciji Službe za sigurnost cestovnog prometa Uprave policije i Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju Policijske akademije, a i ove godine svoju podršku organizaciji dala je Policijska uprava istarska. Natjecanje se održava već 12 godina, a od 2015. godine nosi naziv po policijskom službeniku PU splitsko-dalmatinske Šimi Buzovu, koji je 26. rujna 2014. godine smrtno stradao u prometnoj nesreći kod Starigrada, putujući službenim motociklom na natjecanje u Pulu. Nakon minute šutnje za stradalog policijskog službenika, natjecateljima se obratio načelnik istarske policije Alen Klabot koji je svima zaželio mnogo sreće i sigurnu vožnju. ‘‘Tragična Šimina pogibija pokazuje koliko je ovaj naš poziv težak, odgovoran i opasan. Kada oblačimo policijsku odoru i odlazimo u službu, ne znamo što nas taj dan čeka i kako će on završiti. Zato čuvajte jedni druge i budite si oslonac dok obavljate svoje zahtjevne zadaće‘‘, poručio je načelnik policijske uprave.

Podno pulske Arene, tog najvećeg i najsačuvanijeg spomenika antičkog graditeljstva u Hrvatskoj, policijski službenici su s motorima težine oko 300 kilograma pokazali svoja znanja i vještine na posebno priređenom poligonu, a sve pod budnim okom sudaca koji su svaku pogrešku kažnjavali negativnim bodovima. Istodobno se provjeravala i pravilna upotreba motocikla i propisne zaštitne opreme, kao i dobra psihofizička pripremljenost policijskih motorista, a cilj je bio u što kraćem vremenu i sa što manje negativnih bodova proći poligon.

Nikola Kučar
PRVI PUT NATJECALA SE I POLICAJKA
U konkurenciji ekipno, najbolja je bila ekipa iz PU osječko-baranjske (Ivan Ljubas i Slavko Lijić). Drugo mjesto osvojila je Mobilna jedinica prometne policije (Vedran Bralić i David Jovac), a treća je bila ekipa PU istarske (Denis Brajković i Zvonimir Mijačević). Pehare najboljim sudionicima natjecanja uručili su načelnik Policijske uprave istarske Alen Klabot i zapovjednik Mobilne jedinice prometne policije Josip Medved. Poseban pehar pripao je Aniti Prgomet Buić iz PU istarske, prvoj ženi koja je do sada sudjelovala na ovom natjecanju, a koja je zauzela odlično deseto mjesto u ukupnom poretku.

Možda ste propustili...

PROSLAVA TRI DESETLJEĆA PRIJATELJSTVA

Danke, Hans! Neraskidiva je veza Njemačke i Hrvatske

CIKLUS PREDAVANJA “OBITELJSKI ČETVRTAK”

Djeca i roditelji: Značaj ljubavi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROSLAVA 86 BRAČNIH JUBILEJA U BILJU

Maria i Josip Kiš zajedno 66 godina: Spajao ih bicikl, a razdvajala vojska

2

KATARSKI ŠEIK, BARUN TRENK I REPREZENTATIVAC IZ BUNDESLIGE

Ozbiljan povod za veselo druženje

3

KOMEMORACIJA U DALJ PLANINI

Počast nedužnim mađarskim civilima pobijenim ‘91. i ‘92.