Sport
ODRŽANA SKUPŠTINA RK-A NEXE

Našički klub uspješno poslovao, Josip Ergović ostao je na čelu
Objavljeno 22. rujna, 2022.
Na lokalitetu Goveđa glava u Feričancima održana je redovita godišnja izvještajna sjednica Skupštine RK-a NEXE. Članove Skupštine i goste pozdravio je predsjednik kluba Josip Ergović, koji je uz videoprezentaciju podnio izvješće o radu u proteklom razdoblju. Među ostalim, ukratko se osvrnuo na razdoblje od 2006., kada je klub ušao u najviši rang hrvatskog rukometnog natjecanja, pa sve do danas, kada je RK NEXE ustrojen kao moderan europski klub. Ocijenivši proteklu natjecateljsku sezonu kao najuspješniju u povijesti, predsjednik Ergović se uz aktivnosti prve momčadi osvrnuo i na rad mlađih selekcija, posebno istaknuvši pokretanje Rukometne akademije NEXE, koja uz Školu mini rukometa ima gotovo 400 djece. Predstavljen je plan i program rada za predstojeće razdoblje, a članovima Skupštine podneseno je i financijsko izvješće. Istaknuto je kako je klub uspješno poslovao. Na Skupštini je odlučeno da i dalje predsjednik kluba bude Josip Ergović. Dužnost izvršnog dopredsjednika za financije obnašat će Marko Sertić, a drugi je dopredsjednik Hrvoje Šimić. Novi Izvršni odbor još čine tajnik Franjo Lelić, Igor Bušljeta te članovi Vladimir Radmanović, Boris Perlić, Zoran Janeski, Goran Šafar, Vedran Zrnić, Zvonko Tomljanović i Dubravko Ižaković. Treba reći kako će Igor Bušljeta u klubu imati i ulogu izvršnog direktora. Izabran je i Nadzorni odbor, čiji je predsjednik Ivan Ergović, a članovi Darko Mikičić i Stjepan Hlavati. Antun Štajhofer i Zdenko Lovrić članovi su Stegovne komisije, kojom predsjeda Zvonko Tomljanović. K.L.
MEMORIJAL U ČAST JURINE I ŠNAUCA
Skupštinu RK-a NEXE pozdravili su i predsjednik Uprave NEXE d.d. i predsjednik Nadzornog odbora Ivan Ergović, gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, glavni tajnik Sportske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković, tajnik Rukometnog saveza Osječko-baranjske županije Goran Peterko te tajnik Sportske zajednice Grada Našica Karlo Kanis.

Skupštini se obratio i dugogodišnji igrač i trener, a danas jedan od najvatrenijih navijača Mirko Kruljac-Glišo, koji je predložiio zanimljivu inicijativu. Prijedlog je organiziranje memorijalnih turnira u čast legende našičkog i hrvatskog rukometa Pavla Jurine i dugogodišnjeg trenera Zlatka Šnauca. Obojica to svakako zaslužuju.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IVICA KULEŠEVIĆ - PUNO IZAZOVA ZA SPORTSKOG DIREKTORA NK-A OSIJEK

Svlačionica nam je krcata,
mlade je teško zadržati, važni
su rezultati, ali i pravi transferi

2

SLAVONSKI BOKSAČKI REPREZENTATIVCI NA PRIPREMAMA U KUBI I NJEMAČKOJ

Krov šupalj, nema WC-a i tuša, a iz te dvorane izlaze - prvaci

3

NAPADAČ OSIJEKA

Celta i Mallorca bi Dakua?