Regija
U MERAJI FOTOGRAFIJE, PLAKATI, ŠALOVI I DRUGE MEMORABILIJE

Izložba o trideset godina Ultrasa
Objavljeno 22. rujna, 2022.
VINKOVCIU povodu 30 godina postojanja navijačke skupine Ultrasi, najvjernijih pratitelja vinkovačkog nogometaškog kluba Cibalije, prije Dinama, u Galeriji fotografije Meraja otvorena je izložba fotografija, plakata, šalova i drugih memorabilija pod nazivom "30 godina ljubavi, vjernosti, nadanja", a autori su, također vjerni navijači, Darko Stojanović - Stoja i Ivica Aničić - Ica.

- Od našeg Stoje prevladala je ideja da se skupina nazove Ultras. Tako su nastupili prvi put 13. rujna 1992. na utakmici s Varteksom u Vinkovcima. Tjedan dana nakon toga u Maksimiru se prvi put pojavio mali Ivica, simbol navijača Ultrasa, kojeg je odlično nacrtao naš Dubravko Mataković - rekao je na otvaranju izložbe nekadašnji gradonačelnik, dr. Dražen Švagelj, također vjerni navijač Cibalije.

Autori kažu kako su materijale prikupljali 30 godina i da je prikupljanje kolekcije bilo jako zahtjevno. Veći dio kolekcije dobiven je od samih autora izložbe, no istaknuli su kako dobivaju materijale sa svih strana, pa im je želja da ova izložba bude jedna zajednička priča.

- Bilo bi lijepo da ljudi dođu i vide kako je to biti navijač Cibalije. To nije samo "deranje" s tribine, to je jedna ljubav prema gradu i svemu što je vinkovačko, to je jedna vrsta lokalpatriotizma - rekao je Darko Stojanović, a Ivica Aničić dodao kako navijači nisu samo za navijanje, ti se dečki uključe u svaku akciju, a to smo mogli vidjeti prilikom poplava, potresa, korone, Domovinskog rata... M.F.
Možda ste propustili...

60. REVIJA HRVATSKOG FILMSKOG STVARALAŠTVA DJECE

Gunjanci među najboljim mladim filmašima u RH

FINANCIJSKA POMOĆ ZA PRVU NEKRETNINU

Grad daje 670.000 kuna za stambeno zbrinjavanje mladih

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

INDUSTRIJSKA ZONA - IMPERATIV ZAPOŠLJAVANJE

Četvorni metar Zone kunu, ali kupac mora ispuniti plan

2

POKRENUT POSTUPAK IZMJENE STATUTA GRADA, BRIŠU ODREDBE O MJESNOJ SAMOUPRAVI

Grad Županja odlučio je ukinuti nefunkcionalne mjesne odbore

3

BARANJA SVE POPULARNIJA DESTINACIJA

Na području TZ-a Baranje više je noćenja nego rekordne 2019.