Regija
OBILJEŽILI DAN POBJEDE NAD JNA

Našice ne zaboravljaju svoje poginule branitelje
Objavljeno 22. rujna, 2022.
NAŠICEU organizaciji Koordinacije udruga proizišlih iz Domovinskog rata, Grada Našica i gradske Turističke zajednice, nizom događaja obilježena je 31. obljetnica Dana pobjede nad JNA i Dana branitelja grada Našica.

Izaslanstvo Grada predvođeno gradonačelnikom Krešimirom Kašubom i članovi gradskog Povjerenstva za branitelje položili su cvijeće i upalili svijeće na grobovima branitelja Branka Glavaša, Slavka Maroda i Antuna Sertića, koji su poginuli prilikom oslobađenja našičke vojarne. Na groblju u Breziku Našičkom odana je počast branitelju Željku Baričeviću, poginulom u obrani Vukovara.

Počast poginulim braniteljima odali su polaznici i djelatnici Dječjeg vrtića Zvončić kod spomen-obilježja Uskrsla Hrvatska.

U Domu HV-a postavljena je tradicionalna izložba fotografija iz Domovinskog rata, a u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga izložba vojnih odora i razni dijelovi opreme iz Domovinskog rata.

Središnji događaj obilježavanja 31. obljetnice Dana pobjede nad JNA i Dana branitelja grada Našica bilo je odavanje počasti poginulim našičkim braniteljima kod spomen-obilježja Uskrsla Hrvatska. Vijence i svijeće položila su izaslanstva Hrvatskog sabora, Vlade RH, MUP-a, Osječko-baranjske županije, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Našica, Općine Podgorač i udruga proizišlih iz Domovinskog rata, te gradski vijećnici i predstavnici političkih stranaka.

Nakon odavanja počasti kod spomen-obilježja u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog održana je misa zadušnica. S. Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

INDUSTRIJSKA ZONA - IMPERATIV ZAPOŠLJAVANJE

Četvorni metar Zone kunu, ali kupac mora ispuniti plan

2

NOVI REKORD ZA POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE

Jutro zemlje prodaje se u
Đakovštini i za 8000 eura

3

POKRENUT POSTUPAK IZMJENE STATUTA GRADA, BRIŠU ODREDBE O MJESNOJ SAMOUPRAVI

Grad Županja odlučio je ukinuti nefunkcionalne mjesne odbore