Mozaik
VATRA IMA NOVI SINGL I NAJAVILA ALBUM

Spot “Javi se kad stigneš” snimili su u svojoj Virovitici
Objavljeno 23. rujna, 2022.
Ponosni smo što smo snimali “kod kuće”, to je posebna emocija svima nama

Popularna virovitička rock-grupa Vatra niže uspješnicu za uspješnicom, svaka pjesma ima svoju čaroliju i istinska je umjetnost, no postoje one koje se, poput hita "Tango", odmah uvuku pod kožu. Upravo takva je i nova ‘‘vatrena‘‘ stvar ‘‘Javi se kad stigneš‘‘, koja je jedna u nizu najavnih na novi nosač zvuka.Posebnost ove pjesme je što je spot snimljen u rodnom gradu ove grupe - Virovitici. Ivan Dečak javio se odmah kad je stigao poziv i rado podijelio s nama emocije uz ovu pjesmu te najavio nastavak iznimno radne godine za Vatru.

Izišla je vaša nova stvar ‘‘Javi se kad stigneš‘‘. Kako je nastajala i tko je sve uz, naravno, tvoj prepoznatljivo jedinstven rukopis, zaslužan za ovu pjesmu koja će zasigurno vrlo brzo postati veliki hit?

- U dugim vezama svađa među partnerima ne mora nužno završiti lošim i fatalnim ishodom. Ponekad iz svega iznikne pjesma, dok razgovor i poljubac pred spavanje često rješavaju i najzamršenija klupka ega. Takav je primjer pjesma "Javi se kad stigneš". Držimo joj palčeve i navijamo za nju, jer u ovom trenutku ona predstavlja promišljanja nas u Vatri koji smo u konačnici, uz naše dugogodišnje prijatelje i producente Juru Ferinu i Pavla Miholjevića, i zaslužni za njezin dolazak na svijet.

Spot za ovu pjesmu sniman je u tvom kraju: dvorac Janković Suhopolje, virovitički ribnjaci i vožnja virovitičkim old timerom? Tko je zaslužan za ideju i scenarij spota?

- Spot je djelo redatelja Filipa Gržinčića iz Rijeke. Mislim da je ovo naša peta suradnja, a ono što je jako važno Gržinčić je svaki put do sada uspio iznjedriti nekog novog sebe i ono što je najvažnije pjesmi dati točno onaj vizualni identitet koji joj treba. Naravno da smo ponosni što smo snimali kod kuće, jer to je posebna emocija svima nama.

Poruka i pjesme i spota posebni su, ljubavna svađa koja u sebi krije još veću ljubav...

- Kad bismo svaki put energiju koju unosimo u prepirke i svađe prenamijenili u pozitivnu energiju mnoge bi veze i brakovi bili zdraviji i sretniji, jer najlakše je pucati iz rovova ega. Razgovori često riješe mnogo toga bez da se povrijedimo psihički ili fizički, potrebno je samo sjesti i saslušati jedno drugo. Znam nije jednostavno, ali javi se kad stigneš, he he he...

‘‘Javi se kad stigneš‘‘ šesti je najavni singl novog, desetog vašeg albuma, zar ne?

- Upravo tako. Album je snimljen u potpunosti. Donosi deset novih pjesama od kojih su ljudi uz spomenutu "Javi se kad stigneš", mogli čuti još i ‘‘Sva naša ljeta‘‘, ‘‘Carstvo sunca‘‘, ‘‘Vidi kako se smiješ,‘‘ ‘‘Nova Godina nije se dogodila‘‘ i ‘‘Rum na usnama‘‘, u kojoj smo ugostili Božu Vreću. Eto, mislim da je predstavljanje fer i korektno kako biste mogli odlučiti želite li u svojoj kućnoj kolekciji imati naš novi album.

Radno ljeto je iza vas, a još će punija biti jesen i nastavak godine, mnogo je koncerata pred vama...

- Mi smo neizmjerno zahvalni svima koji nas angažiraju za koncerte, a još više onima koji dolaze zajedno s nama pjevati i plesati uz naše pjesme. Dvije duge godine trajao je post u našoj industriji, predivno je vratiti se u sedlo i sada samo naprijed, uživamo i veselimo se svakom izlasku na pozornicu.

Vladimir Grgurić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VATRENO U EDMONTONU

Pobjeda je slađa jer se gledala iz kanadskog doma

2

USPJEH MARKA PEROŽIĆA

John Malkovich odabrao poster hrvatskog dizajnera

3

UDRUGA MADI POMAŽE 11-GODIŠNJEM DIJABETIČARU IZ ORAŠJA

Pero Galić i Opća opasnost prevezli donaciju za dječaka