Regija
REPREZENTATIVAN OBJEKT OD DVA MILIJUNA KUNA

U nedjelju je otvorenje novosagrađene Lovačke kuće na Bošnjačkim vjerovima
Objavljeno 22. rujna, 2022.

Nakon Slavonske kuće, kao velikog turističkog aduta, Općina Bošnjaci dobila je još jedan objekt koji će biti u funkciji razvoja turizma, a riječ je o novosagrađenoj Lovačkoj kući na Bošnjačkim vjerovima, vrijednoj dva milijuna kuna – zajedničkom projektu Općine i Lovačkog društva Vjerovi.  Otvorenje će biti u nedjelju, 25. rujna, a uz čelnike Lovačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije i druge uzvanike, očekuje se i dolazak  vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića.  Blagoslovit će je bošnjački župnik i dekan Županjskog dekanata, vlč.  Josip Filipović.


Na mjestu stare lovačke kuće sagrađen je reprezentativan objekt sa 16 ležajeva, velikom dvoranom sa 120 mjesta i opremljenom kuhinjom, te drugim sadržajima.  A oni će se i dalje upotpunjavati kako bi posjetiteljima u prirodnom okruženju omogućiti kvalitetno provođenje vremena.

 
„Općina je izdvojila 1,75 milijuna kuna, a preostali iznos, što svakako treba naglasiti i pohvaliti, osigurali su lovci iz svojih članarina. Lovačka kuća uvijek će biti na raspolaganju za potrebe Općine. Tako će svi naši gosti, a sada nam od 1. listopada, predstoji Smotra kazališnih amatera Slavonije i Baranje - Dani Vanje Dracha, imati osiguran smještaj“, kaže načelnik Andrija Juzbašić.  Dodaje da će i lovci moći ostvariti određeni prihod davanjem tog lijepo uređenog i funkcionalnog prostora u najam zainteresiranim korisnicima kojih će zasigurno biti.


A Lovačko društvo Vjerovi u Bošnjacima jedno je od najaktivnijih u općini, redovito se uključuje u sve manifestacije i društvena događanja u selu i uvijek je na raspolaganju za sve potrebe. Sredinom srpnja u Bošnjacima je, podsjećamo, održano i Prvenstvo Hrvatske u gađanju samostrelom Field, gdje su se pokazali kao odlični domaćini.


Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ

Možda ste propustili...

GRAD ORAHOVICA RJEŠAVA STAMBENO ZBRINJAVANJE SUGRAĐANA

Anketni upitnik za POS-ove stanove

IZ PROGRAMA RURALNOG RAZVOJA

Za deset korisnika 8,2 milijuna kuna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

INDUSTRIJSKA ZONA - IMPERATIV ZAPOŠLJAVANJE

Četvorni metar Zone kunu, ali kupac mora ispuniti plan

2

POKRENUT POSTUPAK IZMJENE STATUTA GRADA, BRIŠU ODREDBE O MJESNOJ SAMOUPRAVI

Grad Županja odlučio je ukinuti nefunkcionalne mjesne odbore

3

NOVI REKORD ZA POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE

Jutro zemlje prodaje se u
Đakovštini i za 8000 eura