Mozaik
SURADNJA DOMOVINSKE I ISELJENE HRVATSKE

Njemački novinari posjetili Dravsku priču kako bi snimili prilog o njoj
Objavljeno 27. kolovoza, 2022.

Posjetiteljski centar Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Dravska priča, u Noskovcima, posjećuju učenici osnovnih i srednjih škola, studenti, stručnjaci raznih profila, a posebno ljubitelji i zaštitari prirode, i svi oni imaju što vidjeti i naučiti o zanimljivostima prirode koja nas okružuje.Dravsku priču u Noskovcima posjetila su djeca iz župe Uznesenja Blažene Djevice Marije, u Končanici, nedaleko od Daruvara, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Riječ je o općini u kojoj veliki dio stanovništva čini češka nacionalna manjina, pa Općina pomaže dvije manjinske udruge i Češki dječji vrtić. U pratnji svoga župnika vlč. Tomislava Sanića, djeca su razgledala sve sadržaje Posjetiteljskog centra i naučili nešto novo o flori, fauni i tradicijskom načinu života uz rijeku Dravu.

Da se za Posjetiteljski centar u Noskovcima čulo i daleko izvan Virovitičko-podravske županije, dokaz je i posjet njemačkih novinara. Naime, razgledati Dravsku priču i snimiti prilog o njoj, došla je i skupina novinara Domaćeg radija iz Münchena, čiji je posjet dogovorila Jasna Horvat iz Čađavice, rođena Noskovčanka i dugogodišnja suradnica Javne ustanove.

Djelatnici Javne ustanove prezentirali su njemačkim posjetiteljima sve sadržaje Posjetiteljskog centra i pojasnili ulogu Javne ustanove u edukaciji posjetitelja, prezentaciji i interpretaciji izuzetne biološke raznolikosti Virovitičko-podravske županije i razvoju održivih oblika turizma u zaštićenim dijelovima prirode.

– Mladi su danas zaokupljeni internetom i društvenim mrežama i previše vremena provode neaktivno u tom digitalnim svijetu. Zato u suradnji s ravnateljima škola na području Virovitičko-podravske županije održavam radionice s članovima učeničkih zadruga, na kojima oni kreativno rade. Na taj način s Centrom izvrsnosti kompetencija promoviram radnu aktivnost kod mladih. Posjet njemačkih novinara Dravskoj priči vidim kao početak suradnje koja će rezultirati aktivnim upoznavanjem potomaka naših iseljenika s prirodom njihova zavičaja - ispričala nam je Jasna Horvat.P.Žarković
Dolazak skupine novinara Domaćeg radija iz Münchena dogovorila je aktivistica Jasna Horvat

Možda ste propustili...

U HRVATSKA KINA STIGAO “JEANNE DU BARRY”, KOJI JE ODUŠEVIO CANNES

Hvaljeni film koji je oživio karijeru Johnnyja Deppa

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana