Osijek
DNEVNI BORAVAK

Cickaj: Umirovljenicima će biti osiguran i topli obrok
Objavljeno 19. kolovoza, 2022.
Ulaganje u ljude fokus je Općine Bilje, u kojoj se trude osigurati sve uvjete za kvalitetan život mještana i biti po mjeri čovjeka i obitelji. Niz je mjera usmjeren prema mladima, no i stariji dio zajednice nije zanemaren, kaže općinski načelnik Željko Cickaj i najavljuje novi projekt upravo za njih.

- U našoj su zajednici svi jednaki, ili, recimo to tako, jednako privilegirani. Cijeni se entuzijazam mladih, koji su naša budućnost, ali se poštuju i zasluge starih, umirovljenika koji su izgradili prije nas ovo što danas imamo. Stoga je više mjera koje poduzimamo, ali i razina na kojima se brinemo o svojoj starijoj populaciji. Naime, vodeći posebnu brigu i skrb o svojim umirovljenicima, nastojimo uvijek pronaći nove, prave i konkretne odgovore za njihove potrebe. To je vrijeme razvoja, prilagodbe na nove aktivnosti, ali i razdoblje u kojem je potrebna viša razina pozornosti prema njima i zahvala za dugogodišnji doprinos razvoju zajednice. Stoga smo novim projektom za njih osmislili poseban prostor - kaže Cickaj.

U vezi s tim, trenutno su u fazi adaptacije Doma kulture u Bilju, u okviru čega će Matici umirovljenika Općine Bilje biti dodijeljene nove prostorije. U njima će biti organiziran Dnevni boravak za umirovljenike.

- U sklopu Dnevnog boravka planiramo različite aktivnosti za umirovljenike kako bi im se kvalitetno ispunilo vrijeme - od društvenih igara i filmskih projekcija do besplatnog pristupa internetu i dostupnosti dnevnog tiska. Tijekom radnog vremena Dnevnog boravka umirovljenici će se moći družiti te osmišljavati i organizirati svoje sadržaje - najavljuje biljski načelnik.

Također, općinska uprava planira s Kulturno-razvojnim centrom Bilje uvođenje dnevnih toplih obroka u sklopu Dnevnog boravka za umirovljenike. Inače, za umirovljenike Općina već godinama osigurava uskrsnice, božićnice te se kroz projekt “Zaželi” pružaju usluge pomoći u kući za osobe starije životne dobi. D. Pejić
Možda ste propustili...

NAKON NEKOLIKO DANA ZATVARANJA

U Kappi opet parkiranje “po satu”

ODSJEK ZA PSIHOLOGIJU FILOZOFSKOG FAKULTETA

Za dobrobit pojedinaca i zajednice

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVA USLUGA DENTALNI CENTAR KOVAČ POČINJE S RADOM

Objedinili smo stomatološke usluge za dobrobit pacijenta

2

KROZ ŠKOLU BUDUĆNOSTI DO KVALITETNIJEG OBRAZOVANJA

Program kreiran u suradnji sa
stručnjacima za potrebe tržišta rada

3

DAN GRADSKE ČETVRTI TVRĐA I GOD SV. MIHOVILA

U godinu dana odrađene su velike investicije u Istarskoj ulici, na Vijencu....