Regija
VIŠETJEDNI PROGRAM UZ DAN SLATINE

Koncerti, čobanac, sportska natjecanja, smotra folklora...
Objavljeno 18. kolovoza, 2022.
SLATINA - Slatina obilježava Dan grada, 1. rujna, na dan kad je 1297. godine prvi put u jednom povijesnom dokumentu zabilježeno ime grada, u inačici Zalathnuk. Obilježavanje je već počelo raznim sportskim i kulturno-zabavnim događajima, a protegnut će se do sredine rujna. Na ljetnoj pozornici u središtu grada koncerte će održati Miroslav Škoro, u subotu, 20. kolovoza, Igor Delač, u petak, 26. kolovoza, klapa Rišpet, u subotu, 27. kolovoza, i Cecilija, u nedjelju, 28. kolovoza. U subotu, 27. kolovoza, Motoklub Speed organizira 8. motosusrete na slatinskom jezeru Javorici, gdje će sudionike i posjetitelje zabavljati Hladno pivo. Istoga dana Udruga HVIDR-a Slatina organizira tradicionalno, 14. otvoreno prvenstvo Slatine u kuhanju čobanca. U okviru manifestacije Slatinsko ljeto u nedjelju, 21. kolovoza, nastupit će Black Tattoo.

U proslavu Dana grada uključit će se brojne udruge i ustanove. Hrvački klub Slatina i Zavičajni muzej pripremaju izložbu u povodu 50 godina postojanja Hrvačkog kluba, Kuglački klub Slatina održat će kuglački turnir u subotu, 3. rujna, na virovitičkoj kuglani, a Teniski klub organizira tradicionalni sedmodnevni teniski turnir Slatina Open 2022. Bit će i drugih sportskih natjecanja, malonogometni i rukometni turnir, taekwon-do prezentacija, Udruga Ličana priređuje svoj gastroprogram, KUD Dika organizira smotru folklora…

Za 23. kolovoza sazvana je sjednica Gradskog vijeća, na kojoj bi gradski vijećnici trebali, uz ostalo, donijeti odluku o dobitnicima javnih priznanja.

P. Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike