Regija
PRIVODE SE KRAJU PRIPREME

Na najvećoj hrvatskoj fišijadi uz kotliće više od 200 kuhara
Objavljeno 19. kolovoza, 2022.
BELI MANASTIR - Nešto više od dva tjedna ostalo je do Prvenstva Hrvatske i Prvenstva Baranje u kuhanju ribljeg paprikaša koje suorganiziraju TZ Belog Manastira i Grad Beli Manastir.

U subotu, 3. rujna, s početkom u 16 sati, na livadi u središtu grada očekuje se više od 200 kuhara, zbog čega ova manifestacija opravdano nosi naziv - Najveća hrvatska fišijada.


- Riječ je, zapravo, o dva natjecanja. Najprije će, u sklopu Prvenstva Hrvatske, vatre zapaliti pobjednici slavonsko-baranjskih fišijada, a nakon njih s kuhanjem će početi svi ostali - objašnjavaju u TZ-u Baranje, napominjući kako očekuju sudjelovanje kuhara amatera iz različitih dijelova Baranje i Slavonije. Do jučerašnjeg je dana, naime, prijavljeno 50-ak kuhara (ne samo iz Baranje), a svi koji to žele prijaviti se mogu u prostorijama TZ-a Baranje, ili putem online obrasca. Kotizacija je 250 kuna, za što će natjecatelji dobiti tri kilograma očišćene ribe (šarana), drva, kruh, porcije, pribor za jelo te stol za osam osoba. U TZ-u ističu kako ova manifestacija nije samo kulinarsko natjecanje u pripremanju najboljeg fiša.

- Ona predstavlja tradiciju, kulturu, destinaciju, druženje, glazbu... - tvrde, dodajući kako će goste dočekati štandovi s autohtonim proizvodima. Planirane su brojne zabavne igre te veliki vatromet, a za zabavu će se pobrinuti TS Žeteoci i zvijezde večeri - grupa Magazin.

I. Getto
Možda ste propustili...

OBILJEŽAVANJE EUROPSKOG DANA JEZIKA

„Svi jezici jednako vrijede!“

EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI 2022.

Pohod učenika i GSS-ovaca na Požešku goru

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

115 GODINA POSVEĆENJA CRKVE

Neogotičku crkvu posvetio je 1907. biskup Ivan Krapac

2

U KOLOVOZU UMJESTO 35.000 - 110.000 KUNA

I u Đurđenovcu se gasi javna rasvjeta

3

PODIZANJE SVJESNOSTI O RAKU DOJKE, TE VAŽNOSTI NJEGOVOG RANOG OTKRIVANJA

U Vinkovcima po 23. put obilježen Dan ružičaste vrpce