Regija
PREMA ĐAKOVAČKOJ ČIKAGI, KOD ŽELJEZNIČKOG KOLODVORA

Na pružnom prijelazu suvremeni uređaj umjesto ručne rampe
Objavljeno 19. kolovoza, 2022.
ĐAKOVO - Ručno spuštanje rampe na pružnom prijelazu uz đakovački željeznički kolodvor u četvrtak, 18. kolovoza, otišlo je u povijest - postavljen je novi uređaj osiguranja željezničko-cestovnog prijelaza te je oko podne pušten u redovitu funkciju regulacije prometa. Kako se pojašnjava u priopćenju HŽ Infrastrukture, radovi na željezničko-cestovnom prijelazu Đakovo dio su projekta osiguranja i modernizacije 49 željezničko-cestovnih i jednog pješačkog prijelaza preko pruge na 50 lokacija diljem hrvatske željezničke mreže. Projekt je vrijedan 72,9 milijuna kuna (bez PDV-a), i financira se u sklopu projekta Svjetske banke "Održive hrvatske željeznice u Europi".

Novi uređaj zapravo je polubranik sa svjetlosnom signalizacijom, a njegovo postavljanje te demontažu starih rampi, u četvrtak su pratili predsjednik Gradskog vijeća Đakova Pavo Cindić i gradski vijećnik Ivica Slišković, koji živi u Čikagi, do kojeg vodi prelazak preko spomenutog pružnog prijelaza. Predsjednik Cindrić rekao je kako ovaj željezničko-cestovni prijelaz spaja grad s naseljem Čikaga i da je riječ o velikom iskoraku za sigurnost građana. Unatoč zadovoljavanju osnovnih željezničkih propisa, ovdje je često postojala ugroza građana. Stvarale su se, rekao je Cindrić, i velike gužve, jer se prijelaz zatvarao u predviđeno vrijeme. Novom tehnologijom, pojasnio je, sam vlak nailaskom na uređaj na pruzi zatvara prijelaz te se na taj način skraćuje vrijeme čekanja. Uz to što je pozdravio ovu investiciju Hrvatskih željeznica, izrazio je nadu da će uskoro uslijediti osiguranje cestovno-željezničkog prijelaza na cesti između Budrovaca i Piškorevaca.

- U Gradu smo mišljenja da je to u ovom trenutku najugroženije mjesto, i nadamo se da će zaživjeti dogovori Grada Đakova i Hrvatskih željeznica - rekao je Cindrić.

Gradski vijećnik Slišković nije krio zadovoljstvo što je pružni prijelaz prema Čikagi nakon više desetljeća napokon siguran. Rekao je kako u tom dijelu grada živi 40 godina, no do danas, zaključio je, nije bilo ni volje ni sluha za ovakvu investiciju. Podsjetio je na više nezgoda koje su se ondje dogodile.

Zahvalio je Hrvatskim željeznicama na ovoj investiciji, uz nadu da će i druga prometno nesigurna mjesta na jednak način biti riješena. S. Župan
Možda ste propustili...

NAGODINU BRODSKA EKIPA PRVI PUT NA MARATONU LAĐA

Osnovana je Udruga lađara Marsonia

GRAD POMAŽE SREDNJOŠKOLCIMA - UVEDENA I NOVA MJERA

Sufinancira se smještaj u učeničkim domovima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

115 GODINA POSVEĆENJA CRKVE

Neogotičku crkvu posvetio je 1907. biskup Ivan Krapac

2

U KOLOVOZU UMJESTO 35.000 - 110.000 KUNA

I u Đurđenovcu se gasi javna rasvjeta

3

PODIZANJE SVJESNOSTI O RAKU DOJKE, TE VAŽNOSTI NJEGOVOG RANOG OTKRIVANJA

U Vinkovcima po 23. put obilježen Dan ružičaste vrpce