Mozaik
SLAVONSKI PSIHODELIČNI SASTAV IMA NAJAVNI SINGL

Konačno stiže album Ukletog dukata
Objavljeno 19. kolovoza, 2022.
Bend Ukleti dukat, koji se predstavio prije godinu i pol dana singlom "Kada budeš išo preko", u međuvremenu je marljivo radio na svome debitantskom albumu "Odavno sa druma". Sada predstavljaju drugi spot i singl za pjesmu "Dva dukata za poslije", koja najavljuje i sam album, a koji konačno izlazi u ponedjeljak, 22. kolovoza.

Pjesma i spot "Dva dukata za poslije" bave se dualizmom: žena-muškarac, ljubav-zloba, dan-noć, stvarnost-fikcija – prikazanim kroz život i oči seljana malog šokačkog sela. Upravo zbog toga prvi dio spota je "bootlegana" snimka emisije "Lijepom našom", koja na lo-fi način prikazuje reinterpretirani folklor, koji, kada se izvadi iz svog konteksta sela i stavi na modernu pozornicu, izgleda poprilično psihodelično i futuristički. Drugi dio spota vezan je uz život i običaje u Bošnjacima, selu gdje ljudi umjesto reinterpretiranog dijela žive narodnu kulturu punim plućima.

Pjesma je stvarana pod nekoliko utjecaja; u ovom slučaju više garažno-psych rock nego čisto tamburaških, no svakako valja izdvojiti utjecaje Zvonka Bogdana i starih ciganskih tamburaša, kao i Brian Jonestown Massacrea i The Velvet Undergrounda. Ukleti dukat teži spajanju narodne slavonske i tamburaške glazbe sa psihodeličnim i garažnim rockom, te za svoj budući album najavljuje svakakve nespojive oprečnosti i glazbene začudnosti. T.K.
Možda ste propustili...

NAGRADA ZA TALENTIRANOG SLAVONCA

Marko Kutlić osvojio Cesaricu za Hit kolovoza

SA SUPRUGOM PHILIPOM SCHNEIDEROM

Hilary Swank nosi blizance

4. LISTOPADA, SVJETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTINJA

Ugrožene divlje životinje važno je pravilno zaštititi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAJPRODAVANIJI ALBUMI U HRVATSKOJ

"Ravno do dna" već je četvrti tjedan na samome vrhu, a raste prodaja albuma K-popa

2

KANTAUTORICA ZA CROATIA RECORDS

Pava objavila
prvijenac "Prvi koraci"

3

ZALUĐENOST FOTOGRAFIJAMA REPREZENTATIVACA

Nogomet u sličicama kao religija