Mozaik
SLAVONSKI PSIHODELIČNI SASTAV IMA NAJAVNI SINGL

Konačno stiže album Ukletog dukata
Objavljeno 19. kolovoza, 2022.
Bend Ukleti dukat, koji se predstavio prije godinu i pol dana singlom "Kada budeš išo preko", u međuvremenu je marljivo radio na svome debitantskom albumu "Odavno sa druma". Sada predstavljaju drugi spot i singl za pjesmu "Dva dukata za poslije", koja najavljuje i sam album, a koji konačno izlazi u ponedjeljak, 22. kolovoza.

Pjesma i spot "Dva dukata za poslije" bave se dualizmom: žena-muškarac, ljubav-zloba, dan-noć, stvarnost-fikcija – prikazanim kroz život i oči seljana malog šokačkog sela. Upravo zbog toga prvi dio spota je "bootlegana" snimka emisije "Lijepom našom", koja na lo-fi način prikazuje reinterpretirani folklor, koji, kada se izvadi iz svog konteksta sela i stavi na modernu pozornicu, izgleda poprilično psihodelično i futuristički. Drugi dio spota vezan je uz život i običaje u Bošnjacima, selu gdje ljudi umjesto reinterpretiranog dijela žive narodnu kulturu punim plućima.

Pjesma je stvarana pod nekoliko utjecaja; u ovom slučaju više garažno-psych rock nego čisto tamburaških, no svakako valja izdvojiti utjecaje Zvonka Bogdana i starih ciganskih tamburaša, kao i Brian Jonestown Massacrea i The Velvet Undergrounda. Ukleti dukat teži spajanju narodne slavonske i tamburaške glazbe sa psihodeličnim i garažnim rockom, te za svoj budući album najavljuje svakakve nespojive oprečnosti i glazbene začudnosti. T.K.
Možda ste propustili...

“MAY DECEMBER”

Film s Moorei Portman

NOVI TRAILER ZA ODRASLE

Dinklage kao Toxic Avenger

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZAVRŠEN SAN SEBASTIAN FILM FESTIVAL

Pobjeda filmu “Rog od raži” o povezanosti s prirodom

2

ZBOG HOLIVUDSKOG ŠTRAJKA NEDOSTAJE PREMIJERA NOVIH NASLOVA

Beyoncein film o turneji u kinima

3

ZBOG PORASTA TEMPERATURE VODE

Više od 100 dupina
uginulo je u Amazoniji