Dome slatki dome
SAVJET

Koji miniwash uređaj vrijedi nabaviti?
Objavljeno 18. kolovoza, 2022.
Visokotlačni čistač, ili na našim prostorima popularno zvan miniwash, neizostavni je dio svakog kućanstva koje drži do urednosti, no ako planirate kupnju, jedno od prvih pitanja je kojeg proizvođača odabrati.

Miniwash ili visokotlačni čistači uređaji su koji vodu iz slavine dižu na znatno veći pritisak te s pomoću odgovarajućih mlaznica raspršuju u svrhu lakšeg i učinkovitijeg čišćenja. Tako bi nekako glasila definicija miniwasha, s kojima smo gotovo svi dobro upoznati i koji su jedni od najzastupljenijih uređaja u svakom kućanstvu. Međutim, kao što je slučaj sa svime danas dostupnim na tržištu, u velikoj ponudi modela i različitih cijena pitamo se koji uređaj visokotlačnog čistača na kraju i kupiti.

Široka ponuda


Ponuda visokotlačnih čistača danas je doista šarolika. Od modela koji koštaju nekoliko stotina kuna pa do profesionalnih modela od nekoliko desetaka tisuća. U kućnom segmentu doslovno je stanje kao na "divljem zapadu". Dovoljno je otići u neku od trgovina i vidjeti bajoslovne natpise, razmetanje brojkama i šarenom opremom. Narodski rečeno – nema čega nema. Stoga, koji model kupiti? Prije te odluke morate si odgovoriti na pitanje zašto kupujete miniwash. Prije 15-ak godina i autor ovih redaka bio je pred tim upitom. Moj odgovor glasio je vjerojatno kao i većine koja razmatra kupnju ovog uređaja. Osvrnuo sam se oko sebe, a tu su automobili, kuća, prilazi, kosilice i štošta drugo gdje bi pomoć jednog visokotlačnog perača itekako dobro došla. Sličan je odgovor kod mnogih jer sve su to uobičajeni zadaci za miniwash, a, naravno, sigurno je i veliki broj onih koji će pred uređaj staviti i zahtjevnije zadatke, poput pranja poljoprivredne mehanizacije, radionica i slično. Odmah da razjasnimo – uređaje iz najnižeg cjenovnog segmenta zaobiđite jer u veći slučajeva to je put za više problema nego koristi. Dijametralno suprotno, u gornjem segmentu tržišta sinonim za miniwash je njemački Kränzle, koji gospodari ovim tržištem već desetljećima. Iako će mnogi s upitnikom gledati na brend Kränzle, profesionalci itekako znaju da je riječ o "Mercedesu" ili bolje rečeno "Rolls-Royceu" miniwash tržišta. Stoga, odlučio sam upravo provjeriti što nudi Kränzle, ali za kućne korisnike i odabrao tada model K1150 koji me eto služi vjerno već 15 godina.

Jedan za sve


Današnja ponuda Kränzle modela kreće od modela K1050P, koji je dostupan za oko 4000 kuna, a nastavlja se s ostalim modelima koji donose bogatije mogućnosti. Iako se na prvu može činiti kako je ova cijena astronomska u usporedbi s uređajima koji se viđaju po trgovačkim centrima, bit će vam dovoljan samo jedan kontakt s nekim od Kränzle uređaja kako biste osjetili razliku u cijeni. Prije svega Kränzle uređaji su građeni da traju. Svi modeli od ulaznih do profesionalnih izrađeni su izuzetno kvalitetno korištenjem vrhunskih materijala, poput mesinga, od kojeg je izrađena glava pumpe. Ono što je isto tako važno je mogućnost servisiranja uz jasne upute, a tu je i servisna mreža te opskrba rezervnim dijelovima i opremom koju pruža zastupnik na našem tržištu, tvrtka Kroma. Dakle, kupnja jednog Kränzle uređaja za mnoge će biti vjerojatno prva i posljednja kupnja miniwasha. Osim nenadmašne kvalitete prednost je Kränzle visokotlačnih čistača i u opremi te prilagodbi. Kränzle nudi bogatu dodatnu opremu za razne zadatke, a o nekima smo već i pisali. Stoga, ako ste u potrazi za visokotlačnim čistačem, neka vaš odabir bude Kränzle, a ponudu provjerite na službenim stranicama.M.Režić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DIZAJN: KVALITETA SPAVANJA I RASPOLOŽENJE

Topli je drveni krevet idealan

2

TEST: BISSELL SPOTCLEAN PRO

Uređaj koji odlično čisti sve u domu i u automobilu

3

STANOVANJE: VISOKOTLAČNI ČISTAČI

Priključak M22 spoja na brzu spojnicu D12