Mozaik
SLAVONIA BEND IZDAO PJESMU “AJDE KUMO”

U svatovskom spotu glumila je i bivša Kraljica Hrvatske
Objavljeno 12. kolovoza, 2022.
Pjesma "Ajde kumo", novi singl popularnog Slavonia Banda, nastajala je gotovo tri godine. Ideja je krenula krajem 2019., kada su u razgovoru s producentom Marinom Bandom došli do zaključka da, trenutačno, u eteru nedostaje pjesma o kumi, čija je uloga jako važna u svatovima, ali nekako uvijek "svu slavu" odnese kum i većina pjesama je pisana upravo u tom smjeru. Sama je pjesma snimljena još u ožujku 2020., a nakon završetka počeli su prvi dogovori oko spota.

- Kao što svi znamo, dogodile su se neke nepredviđene okolnosti, ključna dva tjedna postala su dvije godine, pa se na snimanje spota čekalo sve do lipnja 2022. - rekao nam je Branko Ilakovac, pjevač Slavonia Banda. No, tko čeka, taj i dočeka, pa je "Ajde kumo" objavljena u trenutku kada su se svadbe, odnosno vjenčanja, vratili u punom smislu riječi.

- Razmišljao sam duže vremena o tome kako postoji jako puno svatovskih pjesama, ali da nisu sve uloge ravnomjerno zastupljene, tako sam došao do zaključka da je uz same mladence, koji su svakako najvažniji na vjenčanju, jako važna uloga kumova. O kumu, kao što znamo, postoji jako puno pjesama, dok s druge strane o kumi baš i ne. Pozvao sam svog dugogodišnjeg prijatelja i suradnika Ivana Šebalja te smo zajedničkim snagama napisali i skladali ovu pjesmu - dodaje autor pjesme i aranžmana Marin Bando.

Za pjesmu je snimljen i videospot u režiji Darija Lepoglavca, a kako je došlo do ideje za spot pojasnio je Dražen Ančić iz Slavonia Banda.

- Htjeli smo u spotu prikazati atmosferu svatova i duže vrijeme smo razmišljali da napravimo zanimljiv spot čija se radnja ne bi odvijala samo u svatovima. S idejom nam je pomogao kolega Nikola Bosilj iz Mejaša, koji je predložio da u spotu prikažemo kumine pripreme za svadbu. Kako bi se kuma imala vremena urediti za svatove, dečki iz benda su je zamijenili u kućanskim obavezama. Spot je sniman na predivnoj lokaciji Etno farme Mirnovec i doista je bio pravi doživljaj uživati u ljepotama farme dok smo čekali svoj red za snimanje - kaže Ančić.

Ulogu kume sjajno je odradila Antoanet Levačić, Kraljica Hrvatske 2016., a mladence su glumili Tina Marić i Stipo Marić, i to samo tjedan dana nakon što su te iste uloge zapravo i odigrali.

- Nadamo se da će naša publika uživati u pjesmi i spotu te da će ova pjesma postati neizostavni dio repertoara kako na svadbama tako i na djevojačkim večerima - poručuje Slavonia Band. T.K.
Možda ste propustili...

POSLJEDNJI FILM U NOVOJ TRILOGIJI “NOĆI VJEŠTICA”

”Halloween Ends” 13. listopada

MELKIOR BAŠIĆ, ČLAN ŽIRIJA U “MASTECHEFU”

Živim svoj život kao i prije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MELKIOR BAŠIĆ, ČLAN ŽIRIJA U “MASTECHEFU”

Živim svoj život kao i prije

2

MARKO DJEŠKA SVESTRANI OSJEČKI UMJETNIK O SVOM STRIPU I FILMU

Nove informacijske tehnologije unaprjeđuju vizualnu umjetnost

3

POPULARNA SARAJEVSKA GRUPA STIŽE 24. STUDENOGA

Valentino nakon 20 godina ponovno nastupa u Zagrebu