Osijek
APEL IZ POLICIJE

Nepromišljenim se paljenjem korova ugrožavaju životi
Objavljeno 11. kolovoza, 2022.

Policijska uprava osječko-baranjska upozorava građane da prilikom spaljivanja biljnog otpada na otvorenim prostorima, ponajprije šumama i poljoprivrednim površinama, posebnu pozornost obrate pri rukovanju vatrom ili lakozapaljivim predmetima koji bi mogli izazvati požare."Apeliramo na građane da posebnu pozornost obrate na moguću pojavu izbijanja otvorene vatre u njihovoj okolini te na osobe koje bi se s tim mogle dovesti u vezu, kao i da saznanja o tome odmah dojave policiji na broj 192 ili Službi za hitne slučajeve na broj 112", navodi u priopćenju glasnovnornica PU osječko-baranjske Edita Roterbauer.

Osim toga, dodaje, ovakvim nepromišljenim radnjama građani mogu počiniti i kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, za koje se može izreći kazna zatvora do tri godine ako je djelo počinjeno iz nehaja, a ako je počinjeno s namjerom, propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, ovisno o posljedicama.

Neposredni povod novom policijskom apelu je činjenica da je samo u ponedjeljak evidentirano 12 požara na otvorenim prostorima u Osječko-baranjskoj županiji. Točnije, apel je stigao nakon intervencije vatrogasaca u Dardi, gdje se paljenje korova pretvorilo u požar u susjedovu dvorištu, srećom, bez ozbiljnijih posljedica. Zbog brojnih požara, zamolbu građanima za odgovorno ponašanje uputio je i Goran Ivković, zamjenik zapovjednika JVP-a Osijek.

Savjesnim ponašanjem i brigom za okolinu smanjuje se mogućnost izbijanja većih požara koji mogu imati i tragične posljedice. M.M.
Možda ste propustili...

DVD KOPAČEVO VEĆ SE 130 GODINA POMLAĐUJE

Djeca gasila vatru kao pravi vatrogasci

IVA RINGSMUTH: KAKO ME SKEJTANJE NAUČILO - STRPLJENJU

Kada si uporan i ulažeš svoj trud, samo je nebo granica

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRAZNINA U PARKU KRALJA DRŽISLAVA

Pali domobran odvezen u Zagreb na restauraciju

2

PRIZNANJE J. MLADENOVSKOJ TEŠIJI

“Kuću” Makedonke iz Osijeka nagradili u rodnome Skopju

3

IN MEMORIAM VLADIMIRA BARIŠIĆ DRUŠKO (1943. - 2022.)

Doajenka i vizionarka dermatovenerologije