Regija
VINKOVAČKA UČITELJICA, EDUKACIJSKA REHABILITATORICA, U IZRADI KURIKULUMA

Boričić Martić: Nužne su novine u poučavanju
Objavljeno 10. kolovoza, 2022.
VINKOVCIMinistarstvo znanosti i obrazovanja imenovalo je radnu skupinu za izradu predmetnih kurikuluma za posebne programe u osnovnim školama. Imenovano je ukupno šest takvih radnih skupina, za izradu šest različitih posebnih programa, a na jednom od njih radit će i Martina Boričić Martić, učiteljica, edukacijska rehabilitatorica u vinkovačkoj OŠ "Antun Gustav Matoš".

Među članovima radne skupine za izradu Nacrta prijedloga predmetnih kurikuluma posebnog programa za stjecanje kompetencija u aktivnostima svakodnevnog života i rada je Martina Boričić Martić, koja je učitelj/razrednik 7. odgojno-obrazovne skupine učenika u dobi od 17 do 21 godinu, koji se školuju u programu za stjecanje kompetencija u aktivnostima svakodnevnog života i rada.

- Učenici s teškoćama u razvoju, intelektualnim teškoćama i pridruženim teškoćama, obrazuju se prema posebnom programu uz individualizirane postupke, učenici s većim i višestrukim teškoćama obrazuju se u programima za stjecanje kompetencija u aktivnostima svakodnevnog života i rada i individualizirane postupke. Važno je reći kako su ovi kurikulumi dugo čekani u stručnoj zajednici učitelja edukacijskih rehabilitatora i edukacijskih rehabilitatora stručnih suradnika, jer trenutačno radimo prema važećim programima iz 1984. i 1996. - pojašnjava Martina Boričić Martić, i podsjeća kako je ideja novim kurikulumima dati prostor novostima u poučavanju, ali i rehabilitaciji djece s teškoćama. Planiraju se i novi predmeti, poput stranog jezika i informatike, koji učenicima do sada nisu bili dostupni. Očekuje poziv na uvodnu radionicu gdje će biti pojašnjeno što i kako dalje, ali sada se već zna da nacrt mora biti gotov do 15. siječnja 2023., nakon čega ide na javno e-savjetovanje. M.F.
Možda ste propustili...

PRIJAVE DO 31. LISTOPADA

Bizovac: Natječaj za stipendije

UDRUŽENJE OBRTNIKA ORAHOVICE

Damiru Vaneku još jedan mandat

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VELIKO ZANIMANJE ZA PREDAJU

Povratna ambalaža

2

CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB ŽUPANJA

U županjskom kraju 670 je korisnika “socijalke”, 1855 manje nego 2013.

3

P.G.D.I., U PARTNERSTVU S GRADOM I BARA-OM, ZAVRŠIO PROJEKT ZA 1,1 MIL. KUNA

Uspješan projekt spojio je društveno poduzetništvo sa socijalnim uslugama