Sport
AMERIKANAC STIŽE MEĐU “BROKERE”

Bradford popunjava osjetljivu poziciju
Objavljeno 6. kolovoza, 2022.
Bliži se početak priprema košarkaškog prvoligaša s Drave. Novi trener Srđan Helbich izrazio je još prije želju da do 16. kolovoza i prozivke ima jasnu sliku kadra s kojim će krenuti u borbu za povratak u elitni razred. Dolazak nekolicine novih igrača bio je nužnost, a prvi koji je stigao u Vrijednosnice Osijek je Amerikanac Christian Bradford. Riječ je o 27-godišnjem beku visokom 185 cm. "Brokerima" je nužno trebao organizator igre, ali Helbich je dobio igrača koji je upotrebljiv na obje bekovske poizcije. Bradford je četiri godine igrao na sveučilištu, prve dvije godine na Marionu (JUCO), a potom se preselio na ugledniji Radford (NCAA), gdje je u završnoj godini (2018.) imao učinak od 4,4 poena te po tri skoka i asistencije. Iste godine stiže u Europu, prvi klub mu je kosovski Ponte Prizren, a nakon sedam utakmica preselio se u Albaniju (Vlaznia). Sljedeću sezonu počeo je ponovo na Kosovu (Rahovec), a početkom 2020. odlazi u Ukrajinu, gdje je u dresu Politehnike iz Harkiva imao prosjek od 18,9 poena, 4,8 asitencija i 4,7 skokova u prvoj sezoni, a slične je ponovio i u sljedećoj (16,7 p, 3,2 sk, 3,1 as). Prošlu je pak odigrao za Teodo (Tivat), a u crnogorskom prvenstvu prosjek mu je bio 13 poena te po 3,1 skok i asistencija.

- Doveli smo kvalitetnog, ali i iskusnog igrača, koji bi trebao biti jedan od predvodnika naše mlade momčadi. Ima kontinuitet igranja u Europi, stoga će se vjerujem brzo prilagoditi novoj sredini - priželjkuje Helbich.

Bradford će tako biti zadužen za organizaciju igre, ujedno vođa na parketu i izvan njega, ali vrlo je izvjesno da neće u osječkoj svlačonici biti najstariji i najiskusniji. Novi transferi su blizu realizacije, već u sljedećih nekoliko dana trebali bismo saznati tko će biti nova lica u svlačionici VROS-a, koji, podsjećamo, osim igranja Prve hrvatske lige imajod jeseni i obveze u sklopu ABA 2 lige, koja bi trebala biti dodatni mamac za dolazak u redove ambicioznih “brokera”. N.Benčina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana