Regija
SAVJETI POLICIJE ZA TURISTIČKU SEZONU

Vinkovci - siguran grad
Objavljeno 5. kolovoza, 2022.
VINKOVCIU organizaciji Policijske uprave vukovarsko-srijemske održan je sastanak policijskih službenika s predstavnicima bazenskog kupališta i ugostiteljskih objekata za smještaj s područja grada Vinkovaca i dužnosnika gradske i županijske vlasti, a tema je bila prevencija kriminaliteta na kupalištima i u smještajnim kapacitetima.

Cilj je sastanka bio jačanje međuresorne suradnje i partnerskih odnosa, kao i provedba aktivnosti koje se odnose na prevenciju raznih oblika imovinskog kriminaliteta, sigurnosnih problema na kupalištima te kriminaliteta na štetu djece i maloljetnika, a koje mogu pridonijeti slici grada kao sigurne destinacije. Stanje sigurnosti na području ovog PU-a povoljno je, kažu u policiji, ali u svrhu održavanja takvog stanja, posebice u vrijeme kada očekujemo porast broja gostiju u gradu i cijeloj županiji, što može utjecati na vjerojatnost nastanka kaznenih djela, potrebno je kontinuirano provoditi ciljane preventivne mjere i aktivnosti.

Bilo je riječi i o sprječavanju stradavanja djece od dehidracije u vozilima, a pozornost je posvećena i osvještavanju djelatnika u turizmu o kriminalitetu spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djece na plažama i kupalištima te je naglašena važnost senzibilizacije turističkih djelatnika na te pojave. M.F.
Možda ste propustili...

ĐAKOVAČKO LJETO 2022.

Škola šaha, tenis, društvene igre

RIBLJI PAPRIKAŠ U PUNITOVCIMA KUHALO ČETRDESET EKIPA

Beketinčani pobjednici 9. Fišijade

NA MORU SE TRAŽE VELIKE KOLIČINE ROBE

Lokalno tržište prilika za male proizvođače

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRIVODE SE KRAJU PRIPREME

Na najvećoj hrvatskoj fišijadi uz kotliće više od 200 kuhara

2

ZBOG SUŠE DRENJANŠTINA “ŽEDNA”

Bunari suhi, na vodovodnu mrežu se ne žele spojiti, a vodu dovozi DVD

3

PREMA ĐAKOVAČKOJ ČIKAGI, KOD ŽELJEZNIČKOG KOLODVORA

Na pružnom prijelazu suvremeni uređaj umjesto ručne rampe