Novosti
MINISTAR OBRANE

Banožić: Ulaganjima ćemo povećati i unaprijediti sposobnosti Hrvatske vojske
Objavljeno 4. kolovoza, 2022.

ZAGREB - Ministar obrane Mario Banožić kazao je u četvrtak na svečanoj akademiji povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja kako će se ulaganjima povećati i unaprijediti sposobnosti Hrvatske vojske.

''Naučene lekcije iz Oluje i drugih akcija koje smo imali za vrijeme Domovinskog rata na ponos su, ne samo Hrvatskoj vojsci, nego su i lekcije iz kojih mnoge druge vojske uče kako pripremati operaciju. Na taj način čuvamo teško stečene sposobnosti iz Domovinskog rata, ali unaprjeđujemo postojeće'', rekao je.

Banožić je u domu Hrvatske vojske  ''Zvonimir'' poručio kako želi da se Hrvatska vojska i dalje razvija i ''bude ponosna kao što je bila i za vrijeme Domovinskog rata''.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj podsjetio je na ključnu ulogu vojno-redarstvene operacije Oluja u razvoju moderne hrvatske države.

‘’Domovinski rat nam ostaje inspiracija, po vrijednostima i načelima koja su nas dovela do pobjede: domoljublje, hrabrost, požrtvovnost, inicijativa, inovativnost i prilagodljivost. Moramo graditi sustav jednakih mogućnosti, na načelima meritokracije, gdje, uz visoke profesionalne standarde, težnju izvrsnosti i uz visoku radnu etiku, napreduju najbolji’’, rekao je.

Hranj je dodao da se od pripadnika Oružanih snaga očekuje profesionalizam, stručnost te nesebična, lojalna i časna služba.

‘’Moramo ulagati napore i boriti se za svakog našeg pripadnika da uspije u svojim ambicijama, ostvari vojnu karijeru i bude zadovoljan i ponosan što je vojnik’’, nadodao je.

Ministar obrane i načelnik Glavnog stožera OSRH uručili su pripadnicima Hrvatske vojske promaknuća, pohvale i nagrade, a u ime nagrađenih i pohvaljenih okupljenima se obratio brigadir Davor Josip Babić.

‘’Hvala ministru Mariu Banožiću i našim nadređenima što su prepoznali naše zalaganje i kvalitetu rada. Uručene nagrade, pohvale i promaknuća motivacija nam su za daljnje zalaganje i usavršavanje. Svaka poticajna mjera treba služiti kao primjer i usmjerenje drugima’’, kazao je Babić.

(Hina)

Možda ste propustili...

USUSRET 27. OBLJETNICI AKCIJE “OLUJA”

Presudna pobjeda koja je učvrstila nadu prognanih

SJEĆANJE NA GENOCID U DRUGOM SVJETSKOM RATU

Komemoracija romskim žrtvama

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana