TvObzor
4CD I 5LP BOX SETOVI TE U DIGITALNOM OBLIKU

Ključni albumi Joni Mitchell u kolekciji “The Asylum Albums”
Objavljeno 4. kolovoza, 2022.

Velika Joni Mitchell bila je na prekretnici prije 50 godina. Nakon što je objavila četiri hvaljena albuma za Reprise Records, uključujući njezino remek-djelo "Blue" iz 1971., napustila je izdavačku kuću kako bi se 1972. pridružila potpuno novom Asylum Recordsu.Tijekom sljedećih sedam godina Mitchell će snimiti neke od najhvaljenijih pjesama svoje karijere, mijenjajući glazbeno usmjerenje dodavanjem više jazz elemenata. Evolucija je kulminirala 1979., s albumom ‘‘Mingus‘‘, njezinom suradnjom s titanom jazza, Charlesom Mingusom, i njezinim posljednjim studijskim albumom za Asylum.

Rhino istražuje početak te plodne ere s "The Asylum Albums (1972-1975)", sljedećim dijelom serije Arhiva Joni Mitchell. Kolekcija sadrži nove remasterirane verzije albuma ‘‘For The Roses‘‘ (1972.), ‘‘Court And Spark‘‘ (1974.), dvostrukog live albuma ‘‘Miles Of Aisles‘‘ (1974.) i ‘‘The Hissing Of Summer Lawns‘‘ (1975.). Sva četiri izdanja nedavno je remasterirao Bernie Grundman, a bit će dostupni od 23. rujna kao 4CD i 5LP box setovi te u digitalnom obliku. Nedavno remasterirana verzija pjesme "You Turn Me On I‘m a Radio" s albuma ‘‘For The Roses‘‘ od prošlog je tjedna dostupna na streaming servisima.

Mitchell je i dalje osobno uključena u proizvodnju ovih kolekcija, dajući svoju viziju i osobni pečat svakom elementu projekata. Buduća izdanja u arhivskoj seriji stizat će na sličan način, sa setom u kutiji fokusiranim na studijske albume iz određenog razdoblja, nakon čega će uslijediti službeno izdanje "Archives" koje će se baviti neobjavljenim audiozapisom iz istog razdoblja. D.M.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana