Dome slatki dome
MNOGIMA OMILJEN, I TO S RAZLOGOM

Skandinavski stil
Objavljeno 4. kolovoza, 2022.
Skandinavske kuće imaju čist stil koji se temelji na funkcionalnosti, čistim linijama, besprijekornoj izradi i nenametljivoj eleganciji. Velika pozornost poklanja se prirodnom svjetlu i dobroj rasvjeti, a mnoge skandinavske kuće karakteriziraju prigušeni zemljani tonovi i bijela boja, kvalitetni materijali i minimalno korištenje ukrasa.

Bijeli zidovi te hladne sive i plave tkanine definitivno daju pravi ambijent skandinavskog interijera, međutim, često se koristi i vrlo šareni tekstil, raznih uzoraka, za dekorativne dodatke kao što su jastuci, deke, pa i komadi namještaja poput naslonjača i tapete. Pri uređenju interijera u skandinavskom stilu tapete šarenih retrouzoraka vrlo su česte, no najčešće samo na jednom zidu. Tepihe od zida do zida nikada nećete pronaći u sklopu skandinavskog dizajna, a u svim doista skandinavskim interijerima naći ćete drveni, po mogućnosti svijetli, pod u svim sobama, osim u kupaonici. Drveni pod često je obojen u bijelo ili pak od prirodne lakirane borovine.

U skandinavskom dizajnu obvezno je drvo: pokušajte u svoj dom uključiti drvene zidne obloge i stropove kako biste dodali teksturu i toplinu prostoriji. Skandinavski dizajn podrazumijeva čiste linije, od arhitekture pa sve do namještaja. T.K.
Možda ste propustili...

SAVJETI : DO ZADOVOLJSTVA VODI KOMPROMIS

Žene i muškarci svoj će dom urediti različito

KAKO ODABRATI PRAVE JASTUKE

Ukrasni i korisni

DOGAĐANJA: INDIZAJN U RUJNU U ARENI ZAGREB

Najnoviji trendovi dizajna interijera

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VRT: KAMEN OBLIKUJE PROSTOR

Kako kamenjar može izgledati poput prirodnog

2

INTERIJERI PRAKTIČNA I JEFTINA RJEŠENJA

Trikovima “povećajte” mali stambeni prostor

3

KAKO ODABRATI PRAVE JASTUKE

Ukrasni i korisni