Dome slatki dome
DOGAĐANJA: INDIZAJN U RUJNU U ARENI ZAGREB

Najnoviji trendovi dizajna interijera
Objavljeno 4. kolovoza, 2022.
Posjetitelji će imati priliku sudjelovati i u radionicama, kao i u humanitarnom projektu za pomoć ženama oboljelima od raka

Koji su trendovi u uređenju životnih prostora? Kako maksimalno iskoristiti svaki kvadrat i dobiti estetski lijep, ali i funkcionalan prostor? To su samo neka od pitanja na koja će posjetitelji sajma interijera InDizajn moći dobiti odgovor ove jeseni, točnije od 23. do 25. rujna. Zagrebačka Arena ugostit će peti put stručnjake iz svijeta dizajna i arhitekture, brojne izlagače, male obrtnike i produkt dizajnere, a posjetiteljima će ponuditi i mogućnost sudjelovanja na različitim radionicama, ovisno o njihovim interesima.Sajam InDizajn vraća se nakon dvije godine pauze, pa ne čudi što je interes posjetitelja, kao i izlagača, veći nego ikad, tim više što su se u protekle dvije godine zbog pandemije i zatvorenosti unutar četiri vlastita zida mnogi posvetili upravo reorganizaciji i obnovi životnog prostora. Na više od 5000 kvadrata izlagačkog prostora posjetitelji će imati priliku pronaći različita inspirativna rješenja te namještaj, dekoracije i brojne druge detalje po svačijem ukusu. I ove godine bit će organiziran Bazar, svojevrsna dizajnerska ulica, gdje će se predstaviti brojni mali obrtnici, kreativci i produkt dizajneri čije inspirativne rukotvorine mogu "podignuti" baš svaki prostor, a proizvodi će se moći kupiti uz prigodne festivalske popuste. Oni željni novih znanja ili unapređenja već postojećih, moći će sudjelovati na brojnim radionicama, pa će tako, između ostaloga, imati priliku naučiti od Tee Radić, vlasnice Terra Ceramice, kako izraditi zdjelicu ili vazu, ili pak od tvoraca Dnevne doze biljaka naučiti kako izraditi biljni terarij, ili pak sukulentni vrt i kako se brinuti o njima. Svima onima koji planiraju (pre)uređenje doma u vlastitoj organizaciji dobro će doći radionica u kojoj će od arhitektice Ivane Niskote, poznate po blogu Dekorum, naučiti kako mjeriti prostor, skicirati tlocrt te osnove o tome kako urediti i organizirati kuhinju ili dnevni boravak. Posjetitelji će moći razgledati i prodajnu izložbu 36 Mountains, koja za cilj ima približiti ilustracije te autorske crteže široj javnosti, kao i dati priliku mladim autorima za afirmaciju.

I ovogodišnji InDizajn sajam ima humanitarnu notu. Naime, kao i na četvrtom izdanju sajma, i ovaj put će biti organizirana akcija u suradnji s Udrugom Nismo same - udrugom žena oboljelih i liječenih od raka. Svi će posjetitelji tijekom tri dana sajma moći posjetiti "Humanitarni buvljak s poznatima", na kojem će moći kupiti predmete koje su donirale osobe iz javnog i društvenog života kako bi se prikupio novac za rad udruge, a cilj je prikupiti dodatni novac za projekt prijevoza taksijem žena oboljelih od raka na kemoterapiju i s kemoterapije "Nisi sama - ideš s nama!".

Kako bi odrasli u miru mogli razgledavati sajamsku ponudu, za djecu će biti organiziran dječji kutak, svojevrsna oaza dječje igre i kreativnosti koja će se odvijati pod budnim okom teta čuvalica i stručnog osoblja.

Sajam InDizajn svake godine privuče brojne izlagače, kao i tisuće posjetitelja iz Hrvatske i susjednih zemalja. Ako ste zaljubljenik u dizajn interijera, ili ako ste pak samo znatiželjni vidjeti što je novu u svijetu uređenja domova, ne propustite peto izdanje InDizajn sajma, od 23. do 25. rujna, u Areni Zagreb.

Tanja Kvorka
IDEJE, INSPIRACIJA, INFORMACIJE I SAVJETI
- Iako je organiziranje sajma veliki izazov i rizik, uzbuđenje i radost stvaranja novoga projekta uvijek je prisutno, i to je ono što nas, uz činjenicu da smo stvorili sajam koji sad već ima tradiciju, ime i ugled, tjera da idemo naprijed te ne sumnjamo u sebe. Uzor su nam bili veliki međunarodni sajmovi, pa smo od početka postavili visoko ljestvicu. Posjetitelje smo već naviknuli na bogatu i raznoliku ponudu te pregršt noviteta u svijetu gradnje i opremanja doma, tako da ih ni ove godine nećemo iznevjeriti. Posjetitelji ovdje mogu dobiti ideje, inspiraciju, informacije i savjete iz prve ruke te vidjeti trendove i novitete u svijetu uređenja i opremanja doma. Bit će zanimljivo vidjeti koliko su se trendovi u interijerima promijenili u zadnje dvije godine i koliko su aktualna događanja utjecala na njih - istaknula je Mirjana Mikulec.

Možda ste propustili...

SAVJETI : DO ZADOVOLJSTVA VODI KOMPROMIS

Žene i muškarci svoj će dom urediti različito

PODIŽU IZGLED BILO KOJE PROSTORIJE

Važni su efektni detalji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VRT: KAMEN OBLIKUJE PROSTOR

Kako kamenjar može izgledati poput prirodnog

2

INTERIJERI PRAKTIČNA I JEFTINA RJEŠENJA

Trikovima “povećajte” mali stambeni prostor

3

KAKO ODABRATI PRAVE JASTUKE

Ukrasni i korisni