Crna kronika
POŽARI ZBOG NEOPREZA

Paleći suhu travu, spalio stotinu stabala oraha
Objavljeno 2. kolovoza, 2022.
U Brodsko-posavskoj županiji tijekom vikenda zabilježena su dva požara. U subotu je 50-godišnjak, nešto poslije 13 sati, u blizini Gorica izazvao veliki požar. Na svojoj poljoprivrednoj površini zapalio je suhu travu i pokošeno sijeno te se vatra proširila na poljoprivredne površine četiriju vlasnika. Pri tome je izgorjelo oko stotinu stabala oraha te više desetaka stabala lješnjaka. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Požar su u 14.30 ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dragalić. Protiv 50-godišnjaka slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.

U nedjelju oko 14 sati u Tomici je došlo do požara suhe trave i raslinja, pri čemu se vatra proširila na poljoprivredne površine nekoliko vlasnika. Pritom je šteta počinjena na vinogradu jednog vlasnika, a kod ostalih nije bilo materijalne štete. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a ugasili su ga pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Podcrkavlje. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo djelovanjem, plamenom ili gorivom tvari na suhu travu i nisko raslinje. Policajci tragaju za osobom koja je izazvala ovaj požar.

Samo tijekom nedjelje u Osječko-baranjskoj županiji dogodilo se sedam požara te jedna lažna dojava, koja je podignula na noge 13 vatrogasnih društava. Lažnu dojavu da gori suha trava u Đakovu dobili su đakovački vatrogasci.S.Lacić
Možda ste propustili...

NA PROMETNICAMA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE

U pet nesreća 12 ozlijeđenih osoba

OSUĐEN UPORNI PROMETNI PREKRŠITELJ KOJI JE BJEŽAO POLICIJI

Vozaču bjeguncu 60 dana zatvora

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U SIKIREVCIMA I MAKARSKOJ

Poginulo je troje mladih iz Slavonije

2

KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE NAD 25-GODIŠNJAKOM

Direktor uzeo 400 tisuća kuna

3

BEZ POLICAJACA NE BI MU BILO SPASA

Palio otpad i zamalo poginuo