Sport
NAVIJAČI JASNO PORUČILI: ODLAZI

Nenad Bjelica je potpuno
izgubio podršku “istoka”
Objavljeno 31. srpnja, 2022.
Kohorta zamjera Bjelici niz stvari, ljubav je definitivno pukla i navijači traže od trenera odlazak iz Gradskog vrta

Vezani članci

BOJKOT KOHORTE I NULA OSIJEKA

Kriza se nastavlja, nemoć i muka bijelo-plave momčadi

U rodni grad vratio se kao mesija, a sad ga tjeraju iz njega. Put od ljubavi do razočaranja je kratak, početkom rujna 2020. godine Osječani su Nenada Bjelicu dočekali raširenih ruku, u ljeto 2022. najzagriženiji navijači nogometnog kluba iz Gradskog vrta žele njegov odlazak. Zamjeraju mu mnogo toga, nazivaju ga lažovom i licemjerom, a kap koja je prelila čašu poraz je od anonimnog kazahstanskog Kizilžara (0:2) na domaćem terenu. Bjelica i bijelo-plavi nogometaši svoju su ovogodišnju europsku avanturu završili već na prvoj prepreci, a navijačima Osijeka, s pravom, to nije sjelo najbolje.Kohorta je uoči utakmice sa Slaven Belupom izdala priopćenje u kojem je nabrojala sve što zamjera Bjelici i jasno mu poručila - odlazi. Nekadašnja igračka legenda bijelo-plavih proživljava teške dane, navijači koji su ga do prije nekoliko mjeseci obožavali, sada su mu okrenuli leđa. Tijekom prvih 45 minuta utakmice sa Slavenom Kohorta je bojkotirala i jednostavmo šutjela, potom počela navijati, a na kraju utakmice opet vikala - Bjelice, odlazi.

- Naša ljubav prema NK Osijek je bezuvjetna, a interes voljenog kluba na prvom mjestu. Upravo iz tog razloga, a kako bi se prije iduće utakmice sa Slaven Belupom bar donekle smirile strasti, inicirali smo zajednički sastanak s predstavnicima igrača i stručnog stožera. Na sastanku je igračima obrazložen stav grupe vezano uz njihove posljednje nastupe, a posebice im je objašnjen kodeks ponašanja kojega se trebaju pridržavati u odnosu prema klubu i navijačima. Da sastanak ne prođe u potpunosti uspješno, pobrinuo se onaj kojemu bi smirivanje uzavrele situacije trebao biti prioritet - Nenad Bjelica. Šef stručnog stožera nije se pojavio na sastanku, jer očito kako mu ponos i ego ne dopuštaju da sjedne za stol s navijačima koji su zadnja linija obrane interesa kluba. Iako smo i nakon zadnje europske utakmica jasno poručili koga smatramo glavnim i odgovornim krivcem za najveću blamažu u novijoj povijesti kluba, ali i za posljednje nemoćne, negledljive i neuspješne nastupe, željeli smo u dobroj namjeri uspostaviti dijalog i čuti planove trenera i igrača za nastavak sezone. S obzirom na to da je trener odbio pruženu ruku, od danas će u našem fokusu biti jedan cilj - ODLAZAK NENADA BJELICE. Trener lažnim i licemjernim ponašanjem umotanim u jeftini PR pokušao je sebe izdići iznad kluba. Neuspješno! Nitko nije veći od našeg kluba, a posebno ne osoba koja svoj klub voli za 1,2 milijuna eura godišnje, odnosno 100.000 eura mjesečno, ili još jednostavnije - 3000 eura dnevno.

Prema trenerovim izjavama, u ovisnosti o okolnostima i trenutku inspiracije krivi su HNS, sudačka organizacija, uprava kluba, vjetar, loš teren, navijači, novinari, a prema posljednjem i sami igrači koje je doveo upravo on. Svi samo ne "veličina" zvana Nenad Bjelica. Navedeni stav ne znači kako biramo stranu unutar "zaraćenog" kluba, ili branimo način na koji radi trenutna uprava kluba koja očigledno ili ne zna ili neće, ili ne može zaista upravljati klubom. Za nas postoji samo jedna stvar, a to je NK Osijek. Za nas postoji samo jedno mjesto koje nije na prodaju i ne radi za novac, a to je tribina Istok. Tamo nas možete naći uvijek, neovisno o tome tko prima plaću da upravlja, trenira, ili igra za klub. Čast, obraz i ljubav prema klubu za nas nemaju cijenu, a tko izda povjerenje navijača, izdao je klub. Stoga, odluka o načinu raskida suradnje s trenerom je na upravi, no naš stav koji dijeli i velika većina navijača i simpatizera NK Osijek je jasan, nedvosmislen i ultimativan – BJELICE, ODLAZI!, stoji u priopćenju Kohorte.

Pale su teške riječi, na potezu su Bjelica i Uprava NK Osijek. Nikom u Gradskom vrtu ovih dana nije lako i pitanje može li do jučer obožavani Bjelica “preživjeti” ovaj navijački udar.

Ivana Liović
Mnogo zamjerki i teških riječi
 
Kohorta je navela kako je Bjelica svojim radom u NK Osijek sebe raskrinkao kao neuspješan trener: I navela što mu zamjera:

- Dobio je najskuplji trenerski ugovor u HNL-u, (nekoliko puta veći od trenera konkurenata)

- Dobio je odriješene ruke za sastavljanje momčadi i stručnog stožera

- Kao prvi trener u povijesti NK Osijek dobio je mogućnost plaćanja višemilijunskih odšteta za igrače po njegovom izboru, (Mierez, Lovrić, Nejašmić)

- Doveo je dvadesetak igrača po svom izboru (neki od njih nisu skupili ukupno 90 minuta nastupa za klub, a predstavljali su se kao velika pojačanja)

- Izgubio je sve ključne utakmice (Basel, CSKA Sofija, Kizližar, dvije kup utakmice s Rijekom, posljednji derbi s Dinamom)

- Nije isprofilirao nijednog novog igrača iz škole nogometa NK OSIJEKA (Belju doveo bivši stručni stožer), a istodobno dovodi svoje prijatelje u zalasku karijere koji dobivaju bajoslovne ugovore

- Igra njegove momčadi je negledljiva i u potpunosti neatraktivna
Možda ste propustili...

IZGLEDA CRNO, ALI NIJE JOŠ SVE IZGUBLJENO

Osijek mora vratiti - strast

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana