Kultura
PROJEKT MOZAIK KNJIGE NAMIJENJEN NAJMLAĐIMA

"Djevojčica sa šibicama" u Mozaikovoj slušaonici
Objavljeno 30. srpnja, 2022.
"Djevojčica sa šibicama" Hansa Christiana Andersena nova je priča u Mozaikovoj slušaonici, projektu besplatnih audioslikovnica Mozaik knjige namijenjenih najmlađim korisnicima. Jedna od najtužnijih Andersenovih bajki smještena je u 19. stoljeće i kroz priču o tužnoj sudbini djevojčice govori o tome kako trebamo ponekad zastati, razmisliti i biti zahvalni na onome što imamo, a ne samo težiti materijalnim stvarima i bogatstvu. Priča je popraćena ilustracijama Patricija Alejandra Aguera Mariña, a život proslavljenoj priči dala je spikerica Mirela Matković.

To je osma audioslikovnica u okviru projekta realiziranog u Godini čitanja uz potporu Ministarstva kulture i medija. Do sada su objavljene "Orašar", "Carevo novo ruho", "Pliva patka", "Snjeguljica i sedam patuljaka", "Tratinčica", "Ured za izgubljene stvari" i "Zlatokosa i tri medvjeda".

Slikovnice su besplatne te lako dostupne na društvenim mrežama, preko linka dolazi se do kanala na kojem su ponuđene za slušanje. Klikom se otvaraju i listaju slikovnice, a glas prati tekst na stranici.

Iz Mozaik knjige kažu kako, slušajući priče iz slikovnica, djeca svladavaju za život potrebne vještine: govor, čitanje i pisanje. "Slikovnica je prva, a time i ključna, knjiga u djetetovu razvoju, a čitanje i slušanje slikovnica od najranije dobi razvija i njeguje strast prema čitanju", ističu. H
Možda ste propustili...

60. REVIJA HRVATSKOG FILMSKOG STVARALAŠTVA DJECE

U natjecateljskom programu ove godine 86 filmova mladih autora

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MSU:

Izložba Zbirke Infeld

2

68. SPLITSKO LJETO

Baletna predstava "Veliki Gatsby"

3

MONOGRAFIJA PLOD SURADNJE MUO-A I ŠKOLSKE KNJIGE

U novoj je monografiji o zlatarstvu i građa iz slavonskih gradova