Kultura
HRVATSKA GLAZBENA MLADEŽ

Grožnjan okupio jazz-glazbenike
Objavljeno 23. srpnja, 2022.
Festival Jazz is Back! BP, Ljetna jazz škola i Croatia Drum Camp tri su velika programa Hrvatske glazbene mladeži koji su i ove godine privukli poznate svjetske jazz-glazbenike i mlade talente u čaroban istarski gradić Grožnjan, izvijestili su iz Hrvatske glazbene mladeži. Naime, ovih dana svaka ulica u Grožnjanu odzvanja jer su u tijeku radionice učenika i njihovih mentora, a večernji sati završavaju koncertnim večerima na kojima su do sada, između ostaloga, nastupili Primož Grašić, Mario Mavrin, Vid Jamnik, Blaž Jurjevčić, Tijan Grašić, Luis Bonilla, Alex Sipiagin, Elvis Penava, John Riley, Lea Lovrenčić, Joe Kaplowitz, Goran Rukavina, Zvjezdan Ružić, Jim Rotondi, Dick Oatts, Jon Boutellier, Gary Smulyan, Andrea Pozza, Aldo Zunino, Bernd Reiter, Svjetski jazz orkestar glazbenih mladeži (JM Jazz World Orchestra) i drugi.

- Ljetna jazz škola Hrvatske glazbene mladeži (HGM) ove godine okupila je mlade sudionike iz Hrvatske, Austrije, Slovenije, Njemačke, Singapura, Bugarske, Izraela. Edukacija je utemeljena na individualnom radu s profesorima i mentorima gdje se obrađuje sviranje u manjim sastavima, kako funkcionira dobra ritam sekcija, te kako improvizirati na zadanu temu i harmonijski slijed - naveli su organizatori. Dodali su kako su mentori Ljetne jazz škole Hrvatske glazbene mladeži Luis Bonilla, Alex Sipiagin, Elvis Penava, Lea Lovrenčić, Joe Kaplowitz, Goran Rukavina, Dick Oatts i Karlheinz Miklin Jr.

U rezultatima njihove edukacije publika će imati priliku uživati pri samom završetku Festivala Jazz is Back! BP, i to 26. srpnja, kada mentori i učenici zajedno nastupaju, a koncert će se održati na terasi Belvedere od 21 sat.

Inače, Croatia Drum Camp seminar namijenjen je bubnjarima i perkusionistima, a mlade sudionike iz Hrvatske, Ukrajine i Slovenije mentorski vode Famoudou Don Moye, John Riley, Karlheinz Miklin Jr. i Marko Lazarić koji ih uče o raznim stilovima i tehnikama sviranja. Publika će imati priliku uživati u njihovu nastupu u nedjelju, 24. srpnja.

Jedna od festivalskih poslastica za sve jazz-zaljubljenike je zajednički nastup mentora Ljetne jazz škole i Croatia Drum Campa koji će se održati u subotu, 23. srpnja, dok su u četvrtak navečer nastupili Borna Šercar & Lado, a u petak, žena za sva vremena, Zdenka Kovačiček i Green House Band. H
3

velika programa festivala privukla su poznate svjetske jazz-glazbenike i mlade talente

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OSIJEK: PREDSTAVLJENA KNJIGA O MANCEU

Burić: Manceova naivnost je izvor prave kreativnosti

2

NA OVOGODIŠNJEM EUROPEAN FRANCHISE AWARDS U BRUXELLESU

Muzej iluzija osvojio je srebro

3

SIMFONIJSKI ORKESTAR HRT-A

Nova sezona Majstorskog ciklusa