Kultura
17. SISCIA OPEN JAZZ & BLUES FESTIVAL

Dani jazza Damira Kukuruzovića
Objavljeno 4. srpnja, 2022.
U spomen na poznatog sisačkog jazz gitarista Damira Kukuruzovića, koji je umro u prosincu 2020. godine, u 45. godini života, u Sisku se do 9. srpnja održavaju Dana jazza Damira Kukuruzovića. To je 17. izdanje Siscia Open Jazz & Blues Festivala kojeg je utemeljio upravo Kukuruzović, dobitnik brojnih glazbenih priznanja i nagrada, među kojima je i ovogodišnja posthumno dodijeljena nagrada Hrvatske glazbene unije za izniman doprinos hrvatskoj glazbi. Kukuruzović je festivalom, ali i svojim Siscia jazz klubom, Sisak odavno upisao u glazbenu kartu Europe, kažu organizatori. Dani jazza, kojeg organiziraju Siscia jazz club i Umjetnička udruga Damir Kukuruzović, održavat će se u atriju Gradskog muzeja, a dovode respektabilna imena jazz scene.

Tako je u nedjelju priredbu otvorio Kukuruzovićev dugogodišnji suradnik i prijatelj, slovenski kantautor Zoran Predin, koji mu je posvetio skladbu ‘Pjesma o novoj zvijezdi‘. Predin je nastupio upravo s Damirovim Django Groupom izvodeći skladbe s albuma "Zoran pjeva Arsena". Koncertu je prethodilo i premijerno prikazivanje spota za skladbu "Djevojko mala" sa zadnjeg Kukuruzovićeva albuma "Smile", koji je sniman u Sisku.

Nakon Predina, u ponedjeljak je nastupio sekstet B‘s FUNstallation, pod vodstvom trubača Zvonimira Bajevića. Slijedi večer u znaku Franka Sinatre i Deana Martina uz Swingover Band, potom slovenski kantautorski bend Just Friends i Bojan Volk, zatim večer francuske šansone Allo Allo Quartetta, jazz standardi Greenhill Boysa, Jasna Bilušić & New Deal s lani objavljenim albumom Fifty Ways. Zadnjeg dana festivala nastupit će glumica i kantautorica Maja Posavec & Band, koja zadnjih godina uspješno gura obje karijere. Tijekom sedam jazz dana 17. festivala nastupit će osam sastava i solista. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZATVORENO 68. SPLITSKO LJETO

Balet "Veliki Gatsby" i dodjela nagrade Judita

2

PRIČA O ODRASTANJU

”Ljeto kada sam naučila letjeti” je u kinima

3

IZ PERA ZOJE STRENJA-ŠOLAJA

Novi dječji roman "Planet Nasmijani"