Regija
VELIKO ZANIMANJE GRAĐANA ZA NATJEČAJ

Okućnicu najljepše uredila obitelj Pavić
Objavljeno 4. srpnja, 2022.
NAŠICEI ove je godine proveden izbor najljepše okućnice na području Grada Našica koji je organizirala Prva hrvatska bačvarija i destilerija Pepel-Co. Najljepšom okućnicom proglašena je ona obitelji Pavić iz Našica, drugo mjesto osvojila je okućnica obitelji Škarica-Šprem iz Makloševca, a treće je mjesto pripalo okućnici obitelji Valenčak iz Zoljana. Najbolje okućnice biralo je tročlano povjerenstvo u sastavu Silvija Lučevnjak (Zavičajni muzej Našice), Hrvoje Pepelko (vlasnik Prve hrvatske bačvarije i destilerije Pepel-Co), Milan Papučić (Udruga za kvalitetu življenja DarNa), Julijo Pepelko i Ines Lijić, a nagradili su one okućnice koje krasi postojana uređenost, otvorenost okruženju i zajedništvo rada na održavanju okućnice.

- Veliko zanimanje za izbor najljepše okućnice na području Grada Našica dokazuje želju naših sugrađana da svojim radom i zalaganjem pridonesu što kvalitetnijoj estetskoj, hortikulturnoj i turističkoj razglednici grada i okolnih naselja, kako u etnostilu tako i u suvremenim idejnim rješenjima uređenja prostora – kazao je Hrvoje Pepelko, organizator Izbora najljepše okućnice i vlasnik Prve hrvatske bačvarije i destilerije Pepel-Co.

Predlaganje i sudjelovanje u izboru najljepše okućnice bilo je preko Facebook stranice Pepel-Co, a mogućnost predlaganja imali su i sami vlasnici, susjedi i turisti ili gosti grada.

– Bili smo jako iznenađeni i sretni, na natječaj su nas prijavili susjedi. Nismo očekivali da ćemo biti među tri najljepše okućnice, jer ima puno lijepih okućnica na području grada – rekla je Danica Škarica iz Makloševca, koja je sa suprugom Stjepanom Špremom osvojila drugo mjesto.

Iz godine u godinu taj sredovječni bračni par poigravao se veličinom, oblikom i bojom raznih biljaka te je uređenje okućnice i dvorišta za njih postalo igra mašte i ukusa. U šarenom dvorištu napravili su i jezerce, postavili sjenicu, zimski vrt, kipove, ukrasne posude, stari namještaj i mnoge druge elemente koji su ga učinili zanimljivim i razigranim. S. Fridl

Snježana Fridl
Možda ste propustili...

NOVOGRADIŠKI KUGLAČI NASTUPILI NA TURNIRU U ČEŠKOJ

KK Slavonija osvojio je prvo mjesto u Brnu

VIKEND SPORTSKIH I DRUGIH DOGAĐAJA

Streetball Đakovo na trgu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRIVODE SE KRAJU PRIPREME

Na najvećoj hrvatskoj fišijadi uz kotliće više od 200 kuhara

2

ZBOG SUŠE DRENJANŠTINA “ŽEDNA”

Bunari suhi, na vodovodnu mrežu se ne žele spojiti, a vodu dovozi DVD

3

PREMA ĐAKOVAČKOJ ČIKAGI, KOD ŽELJEZNIČKOG KOLODVORA

Na pružnom prijelazu suvremeni uređaj umjesto ručne rampe